Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava karoserie u Felicie - co vše potřebuji

Od: sirtnt odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat co potřebuji na opravu karoserie. Mám nějaký seznam tak bych chtěl poprosit jestli mi tam něco nechybí a nebo jestli je něco na co bych si měl dávat bacha. Nikdy jsem to nedělal, ale mám to odkoukané a zatím mi žádná oprava auta nedělala problém. Jediný problém je teď pro mě koupit materiál a ujistit se, že jsem na to připraven správně.

1) Seznam věcí
Odrezovač
Tmel se skelnými vlákny nebo s hliníkem - který je lepší? Nemám tam nijak velké díry.
Stříkací tmel ve spreji
Barva
Brusné papíry, pásky apod.
Další otázkou je postup. Nezapomenul jsem na něco důležitého?
2)
Obrousím až na plech, odstraním korozi odrezovačem, opravým díry po korozi v plechu pomocí tmelu, který nechám zatvrdnout a pak ho zbrousím, pak ho přestříkám střikacím tmelem, který je jemnější a ten nechám zaschnout a zase zbrousím jemným vodním šmirkem, až to budu mít hladké a poté přestříkám barvou.
3) Jak udělat přechod barvy?
Stačí lehce zdrsnit originální lak a pak při stříkání, stříknout i ten lak a po zaschnutí rozleštit tempem?
4) Co je lepší? Sprej nebo náplň do stříkací pistole. Pokud pistole tak jak velkou trysku?
Díky a doufám, že vás dotazem nijak nepohorším :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

S tím jak to popisuješ lze souhlasit, jen bych odrezovač nahradil Hostagrundem blokátorem rzi a samozřemě na to plnič nebo dobrou základovku. Blokátor rzi je nebo Epoxy Brunox (je ve spreji) jsou účínnější, než odrezovač.

Větší díry, pokud se nevyvařují, po ošetření lze zalaminovat, menší zatmelit tmelem s vlákny.

sirtnt
hodnocení

Děkuji za radu :) Hodně mi pomohla.

hodnocení

2x

Jestli jsi laik tak to máš zmáknutý jak profík, já tu škodováckou rezavou popelnici chystal na technickou s polovinou popsaných věcí a prošla *ua*

sirtnt
hodnocení

Tak to mě potěšilo :) :D jen teorii zvládnout v praxi. Jen mě zaskočila cena 1dc barvy. Pry stojí okolo 200,- přitom sprej 1,5 deci stojí ani ne stovku. Zajímalo by mě jestli tam je rozdíl mezí stříkáním sprejem a pistolí. Pistol mám právě doma.

Ještě by mě zajímalo jestli jde nějak poznat mezikristalickou korozi...nechtěl bych aby mi to za rok znova vylezlo, ale aby to vydrželo na tři roky (pak bych si snad koupil něco lepšího). Mám tam totiž i jednu asi dírku tak mě napadlo jediné řešení prostě tu dírku zvětšit o trošku. Je to řešení a nebo to prostě nepoznám a je to risk nebo zisk? Z druhé strany chci hlavně to natřít hammeritem nebo něčím co zastvuje korozi aby ta voda nepůsobila zbytečně na neoštěřenou stranu.

jarda3*

Preferoval bych pistoli, ono to deci barvy je docela dost, na bezne opravy rezavych srotu si nechavam namichat pul deci a po doplneni redidla a tvrdidla (byva v cene) je z toho skoro deci a vystaci to na ocela velkou plochu... Proti spreji nesrovnatelne lepsi prace a vysledek, sprej hodne steka, je to ridke a nikdy jsem s nim nedosahl slusneho vysledku.

sirtnt
hodnocení

Aha. Já se ptal tak orientačne v obchodě a paní mi řekla jen, že mi namíchá deci barvy za 200,-, ale o ředidle ani o tvrdidle mi nic neříkala. Je možné, že mi to tam už automaticky přímíchá a nebo to tam musím dodat? A v jakém poměru? Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]