Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat co potřebuji na opravu karoserie. Mám nějaký seznam tak bych chtěl poprosit jestli mi tam něco nechybí a nebo jestli je něco na co bych si měl dávat bacha. Nikdy jsem to nedělal, ale mám to odkoukané a zatím mi žádná oprava auta nedělala problém. Jediný problém je teď pro mě koupit materiál a ujistit se, že jsem na to připraven správně.
1) Seznam věcí
S tím jak to popisuješ lze souhlasit, jen bych odrezovač nahradil Hostagrundem blokátorem rzi a samozřemě na to plnič nebo dobrou základovku. Blokátor rzi je nebo Epoxy Brunox (je ve spreji) jsou účínnější, než odrezovač.
Větší díry, pokud se nevyvařují, po ošetření lze zalaminovat, menší zatmelit tmelem s vlákny.
Jestli jsi laik tak to máš zmáknutý jak profík, já tu škodováckou rezavou popelnici chystal na technickou s polovinou popsaných věcí a prošla
Tak to mě potěšilo :D jen teorii zvládnout v praxi. Jen mě zaskočila cena 1dc barvy. Pry stojí okolo 200,- přitom sprej 1,5 deci stojí ani ne stovku. Zajímalo by mě jestli tam je rozdíl mezí stříkáním sprejem a pistolí. Pistol mám právě doma.
Ještě by mě zajímalo jestli jde nějak poznat mezikristalickou korozi...nechtěl bych aby mi to za rok znova vylezlo, ale aby to vydrželo na tři roky (pak bych si snad koupil něco lepšího). Mám tam totiž i jednu asi dírku tak mě napadlo jediné řešení prostě tu dírku zvětšit o trošku. Je to řešení a nebo to prostě nepoznám a je to risk nebo zisk? Z druhé strany chci hlavně to natřít hammeritem nebo něčím co zastvuje korozi aby ta voda nepůsobila zbytečně na neoštěřenou stranu.
Preferoval bych pistoli, ono to deci barvy je docela dost, na bezne opravy rezavych srotu si nechavam namichat pul deci a po doplneni redidla a tvrdidla (byva v cene) je z toho skoro deci a vystaci to na ocela velkou plochu... Proti spreji nesrovnatelne lepsi prace a vysledek, sprej hodne steka, je to ridke a nikdy jsem s nim nedosahl slusneho vysledku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.