Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dojezd na rezervu

Od: petronelka195 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, prosím neví někdo kolik tak ujedu km na rezervu když začne svítit a když začne blikat v Opel astra 16 16v?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Záleží, jakou máte spotřebu a jakou rychlostí pojedete. Já to vidím na asi 100 kilometrů. - pt

nu*
hodnocení

0x

na na 61,8 km

aaaaaa*
hodnocení

0x
pokud Ti to neukazuje počítač vidím to na 35-70 km.
petronelka195
hodnocení

nevím jaký počítač. To asi ještě nemá. je to r. v. 1998. Opel astra G kombi

wenzel
hodnocení

0x

Mám v oplu stejný motor a nádrž na 60l. Když mi začne rezerva blikat, tak mi v nádrži zbývá cca 11-12 l. Při průměrné spotřebe 7l/100km ujedeš ještě max 100 km mírným stylem, protože musíš počítat s tím, aby ti v nádrži ještě okolo 5l zbylo. Tak to funguje u mně, u tebe to bude stejné nebo hodně podobné

petronelka195
hodnocení

No ono to nejdříve svítí a potom to teprve začne blikat. spotřeba by tak seděla na těch 7/100. Mám totiž nejbližší benzínku 20 km daleko proto potřebuju vědět kolik dojedu, když už potom bliká.

plnej kanystr do kufru a hurá to vyzkoušet *frajer*

pt®

To už bych těch 20 kilometrů neriskla. - pt

petronelka195
hodnocení

to je těžko bydlíme na vesnici a když zrovna není cesta do města a něco se vyjezdí po vsi tak potom člověk opravdu jede s obavama jestli na tu benzínku dojede :-D

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já mám v autech uložený 5l kanistr pro sichr. Někdy opravdu dojíždím na výpary. Někdy to nějak prostě nevýjde..

petronelka195
hodnocení

no ten kanistr je asi nejlepší řešení, ale nestane se mi potom něco s autem?

u benzínu nevím že by úplné vyjetí nádrže vadilo, jen aby se nedostaly nečistoty ze dna nádrže do potrubí a dál.U dieselu vyjetí paliva může být dost fatální.

trtr

Zdravím, u benzínových motorů vyjíždění nádrže na nulo vadí. Čerpadlo potom nasává nečistoty ze dna a nebo jede skoro nasucho a může být potom problém se znovu zaplavením, navíc se čerpadlo benzínem chladí.

cyril*

Odkud čerpadlo nasává při plné nebo "ne" prázdné nádrži?

jinx*
hodnocení

0x

Dokym sa hybe rucicka ne?

luke237
hodnocení

0x

Uz to tady je asi 10x, tak to jen zopakuju: kdyz blika benzin, tak je tam jeste porad minimalne tak na 50km. V lepsich pripade i tech 100km. Tedy na dojezd k pumpe to bohate staci.

Jestli bydlis v nejake dire daleko od pumpy, tak je mi divne, ze nejezdis s kanystrem. Takovych 15-20 litru v kufru pro jistotu a pak jeste jeden vetsi (20-25 litru) doma. Pak se clovek nemusi hned hnat k pumpe, kdyz zacne blikac displej, ale muze se tam stavit, az kdyz zrovna jede kolem a neplaca tak se svym casem a dalsim palivem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]