Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím neví někdo kolik tak ujedu km na rezervu když začne svítit a když začne blikat v Opel astra 16 16v?
Záleží, jakou máte spotřebu a jakou rychlostí pojedete. Já to vidím na asi 100 kilometrů. - pt
Mám v oplu stejný motor a nádrž na 60l. Když mi začne rezerva blikat, tak mi v nádrži zbývá cca 11-12 l. Při průměrné spotřebe 7l/100km ujedeš ještě max 100 km mírným stylem, protože musíš počítat s tím, aby ti v nádrži ještě okolo 5l zbylo. Tak to funguje u mně, u tebe to bude stejné nebo hodně podobné
No ono to nejdříve svítí a potom to teprve začne blikat. spotřeba by tak seděla na těch 7/100. Mám totiž nejbližší benzínku 20 km daleko proto potřebuju vědět kolik dojedu, když už potom bliká.
Ahoj. Já mám v autech uložený 5l kanistr pro sichr. Někdy opravdu dojíždím na výpary. Někdy to nějak prostě nevýjde..
u benzínu nevím že by úplné vyjetí nádrže vadilo, jen aby se nedostaly nečistoty ze dna nádrže do potrubí a dál.U dieselu vyjetí paliva může být dost fatální.
Uz to tady je asi 10x, tak to jen zopakuju: kdyz blika benzin, tak je tam jeste porad minimalne tak na 50km. V lepsich pripade i tech 100km. Tedy na dojezd k pumpe to bohate staci.
Jestli bydlis v nejake dire daleko od pumpy, tak je mi divne, ze nejezdis s kanystrem. Takovych 15-20 litru v kufru pro jistotu a pak jeste jeden vetsi (20-25 litru) doma. Pak se clovek nemusi hned hnat k pumpe, kdyz zacne blikac displej, ale muze se tam stavit, az kdyz zrovna jede kolem a neplaca tak se svym casem a dalsim palivem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.