Dobrý den, potřebovala bych nutně poradit. Před dvěma roky jsem si koupila motocykl. Po několika dnech se technický stav začal zhoršovat až motocykl přestal jezdit úplně. Povinné ručení jsem si sjednala hned první den po zakoupení. Avšak jsem motocykl nestihla přihlásit ani zaevidovat na STK kvůli úplné nepojízdnosti. Po prvotním vzteku na prodávajícího jsem ale neodevzdala ani SPZ do depozitu a na další rok už jsem povinné ručení nesjednala. Nyní jsem motorku dala do opravy (vysoké finanční náklady), chci sjednat nové pojištění, motocykl přihlásit a následně prodat. Chci se zeptat, jaké mi hrozí sankce za nepřihlášení motocyklu, neodevzdání značek do depozitu ani za sjednání povinného ručení? Vím, že je to moje chyba, ale bohužel se taková situace stala. Děkuji za odpověď.
Od uradu, za to, ze ste v zakonnem terminu (8 dni) motorku na sebe nedohlasila hrozi tytyty. Snad hrozi i nejaka ta pokuta, ale jeste sem neslysel o nikom, kdo by ji ve skutecnosti dostal.
Horsi situace je s nezaplacenym povinnym rucenim. Drive nebo pozdeji vas zrejme dostihne CKP a bude vyzadovat prispevek za kazdy den nezaplaceneho pojisteni. Coz se muze vysplhat docela vysoko.
Pak bude na vas prokazat, ze ste vozidlo neprovozovala. Coz bude velmi obtizne.
fribble*
Pokud je to tak, jak píše axus, penále je 20.- denně do 350 ccm a 30.- denně na 350 ccm - takže to je za rok slušná pálka.
lennies
A k dokázáni o neprovozování motocyklu bych potřebovala co? Stačí čestné prohlášení, faktury ze servisů, popř. svědci?
Takže pokud dobře rozumím, motorka je pořád psaná na původního majitele? Nebo proběhl tzv. polopřevod, tj. původní majitel motorku odhlásil a vy jste ji nepřihlásila?
Je krásné že chybu uznáváte,zaplatíte ČKP za každý den nepojištění 20,- Kč a vše bude o.k.
No a pokud vydržíte nicnedělat až do 30.06.2015, k 1.7.2015 motocykl z novelizovaného zákona ZANIKNE a doklady a značky budou ze zákona považovány za ZNIČENÉ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.