Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl byste mi někdo poradit jestli je oficialně možné ekologicky zlikvidovat auto v polopřevodu? Nebo zda je možné ho prodat nebo rozprodat na náhradní díly a tím ukončit jeho existenci? Mám starší Mondeo r.v. 99 a celková oprava by se už nevyplatila. Problém je, že auto koupil před cca 2 roky táta, který měl ZTP. Ve velkém TP je na něj odhlášeno, jenže ho nedohlásil a loni zemřel. Pojištění mám nyní psané na mě. Je nějaká možnost vyhnout se případným sakcím a auto zrušit např. rozprodáním na ND nebo ekol. likvidací?
Předem díky za odpověď Jakub
pokud jste auto zdědil, jste odpovědný
pokud jste auto nezdědil není vaše
data o autech v polopřevodu notáři nemají a úřady je nevydávají protože položevod je zhovadilostr a nidko neví kdo je vlastně majitelem
Díky za odpovědi. Šlo mi o to jakým způsobem se můžu auta oficiálně zbavit a zda prodání celého auta nebo rozprodání ho na ND je eventuálně také možnost.
Auto právě nezdědil nikdo, takže jestli tomu dobře rozumím tak nemá vlastníka a co tedy ted s tím? Jen pojištění je vedeno na moje jméno.
Zajímalo mě jaké mám možnosti s autem naložit aby bylo vše OK.
Díky za odpovědi. Šlo mi o to jakým způsobem se můžu auta oficiálně zbavit a zda prodání celého auta nebo rozprodání ho na ND je eventuálně také možnost.
Auto právě nezdědil nikdo, takže jestli tomu dobře rozumím tak nemá vlastníka a co tedy ted s tím? Jen pojištění je vedeno na moje jméno.
Zajímalo mě jaké mám možnosti s autem naložit aby bylo vše OK.
tak očekávejte obsílku od ČKP, měli jste notáře upozornit na existenci auta, zdědil by jste to, na úřadu na sebe přihlásil bez polatklů a pak trvale vyřadil
Notářku jsme na to samozřejmě upozornili ale ona řekla, že ,,to do toho dávat nebudem´´. Beru to, že neznalost zákona neomlouvá, ale jak z toho teď ven?( Když to pujdu ted dohlásit, tak mi to asi nepřihlásí, když nemám plnou moc a stejně by se to muselo na tatu, na kterýho to už nejde. A jeste mi k tomu napaří pěknou sankci, když jim to tam všechno řeknu. Tak mě napadla likvidace, což by mohlo být schůdnější. Nevím, hledám řešení a radu u zkušenějších
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.