Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhnutí se EKO poplatku - NEOBVYKLY pripad!

Od: dzonis odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

v současné době řeším převod vozidla na osobu ZTP a zpět na mě, a celkem jsem o tom i načetl jenže můj případ je celkem speciální, na zítřek je to domluvené takže bych se na to rád dobře připravil. Situace se má takto:

Vozidlo je v polopřevodu na mé jméno, s tím že ve velkém technickém průkazu je mé jméno ale malý technický průkaz mám proštípnutý od bývalého majitele. V tomto stavu je vozidlo cca 2 roky - již jsem to zde řešil a tento stav nelze žádnou pokutou postihnout.

Pojištění k vozidlu je vedeno na moji Babičku abych ušetřil.

SPZ na vozidle jsou z jiného kraje, osoba s průkazem ZTP má bydliště také v jiném kraji, a já mám trvalé bydliště ještě v jiném kraji.

Vzhledem k tomu že osoba s průkazem ZTP bude se mnou na místě, tak bych to rád udělal tak, že se změní provozovatel vozidla na osobu ZTP, a poté se změní provozovatel na mě.

Tak a teď nastanou otázky:

1) jsem majitelem i provozovatelem vozidla já, nebo moje babička na kterou je vedeno pojištění?

2) jak to nejlépe udělat s registračními značkami? nebudou se muset platit za Chrudimský (osoba ZTP) i za Pardubický (můj)? Musí být vozidlo přihlášeno v okrese kde mám uvedeno trvalé bydliště?

3) co se týká poplatků, tak na kolik to celkem výjde?

4) je to vůbec takto realizovatelné? :/

Věřím že jsem to popsal dostatečně srozumitelně a předem všem moc děkuji za ochotu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

layborr*
hodnocení

0x

1. Majitel i provozovatel jste vy - babička je pojistník

2.Osoba ZTP neplatí nic , vy při dohlášení 800kč

3. - 800 kč + Evidenčka

4. Ano.

Zajedete na Evidenčku s invalidou - lze udělat evidenčku přímo najednou na obě osoby naráz, ( u nás to jde))

Pak na magistrát dohláška na invalidu a ihned odhláška na Vás (u nás to jde)

Doregistrace na Vás 800kč ( pokud nebudete mít evidenčku na Vás tak udělat i tu .

Baba na úřadě bude při registraci na invalidu požadovat pojistku od něho - vysvětlíte jí že podle zákona může být pojistník kdokoliv.To samé při vaší registraci.

dzonis
hodnocení

Evidenčkou je myšleno co?

Doregistrace na Mě se udělá taky na magistrátu?

Až bude požadovat pojistku tak já zelenou kartu k autu mám, bude stačit když jí ukážu tu kartu?

jh11
hodnocení

0x

A to auto má platnou technickou kontrolu?

dzonis
hodnocení

nemá, technickou chci udělat následovně...

Nepleť si okresy a kraje. Pardubice a Chrudim nejsou jiný kraj. V tom případě nemusíš SPZ měnit a tím pádem aní platit.
layborr*

Totak - SPZ (RZ) se neplatí - platí se doregistrace ( tím pádem je jedno jestli si dá nové)

nu*
hodnocení

0x

- místně příslušným je registrační místo v jehož správním obvodu má trvalý pobyt držitel průkazky ZTP, vlastník pokud je odlišný může být i ze zahraničí

- na přihlášku k registraci uvedete sebe jako vlastníka a ZTP jako provozovatele

- protokol o evidenční kontrole musí být na jméno provozovatele, tedy držitele ZTP průkazky

- k tomu platná TP, zelená karta a značky z jiného kraje

- po registraci na osobu ZTP požádáte o odhlášení na Vaší osobu, Vaše jméno se objeví v mezikolonce velkého TP, udělejte to vše najednou u jedné přepážky, registraci a následné odhlášení

K odhlášení se použije žádost o zápis změny a změna se uvede do spodní části v těšch 5 řádcích

- v místě kde máte trvalý pobyt se pak následně přihlásíte do registru, předložíte evidenční kontrolu na Vaše jméno a značky z jiného kraje

-------------------------------------------------------

Závěr - lze to, ale podle paragrafu 4 zákona č.56/2001 Sb je registr vozidel seznamem vozidle a jejich provozovatelů

Registruje se tedy PROVOZOVATEL, evidenmční kontrola je na jménmo provozovatele a na malém TPO je vždy jméno posledníhop registrovaného PROVOZOVATELE

Příslušný je vždy úřad kd emá trvalý pobyt PROVOZOVATEL

PS - jezdit 2 roky v polopřevpodu je postižitelné, stačí když vás zastaví hlídka a zdokumentuje že auto provozujete, obyčejným protokolem

dzonis
hodnocení

Díky všem, jinak chápu to správně že musím mít platnou technickou aby šlo auto převést?

nu*

samozřejmě, bez TP nelze auto provozovat protože je technicky nezpůsobilé podle zákona, ale převodlze uskutečnit bez tP pokud současně auto dočasně vyřadíte, pak stačí jen EK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]