Nejste přihlášen/a.
zdravím,
nevíte jestli hrozí potkání motoru Mazda 626 1,8 FP? čeká mě výměna rozvodů ale teď se mi nehodí auto odstavit.
děkuji
U 1.8 FP potkani nehrozi. Stejne jako u vetsiny benzinovych motoru pouzivanych v 323 a 626 te doby.
Mazda je tim docela znama.
-
Nicmene, pokud se vymena teprve blizi a o neco ji pretahnes, ani tak bych se neobaval, ze by neco nekde prasklo, pokud se zrovna nebudes snazit najet dvojnasobek.
doplněno 27.08.13 12:58:Ted na to koukam konkretne a potkani u benzinovych Mazd te doby hrozi u 3.0-V6, 2.3-V6, 1.6 z rady MX a starych 2.2 z pick-upu.
Čeká tě výměna? Proč? Blížíš se k najetým kilometrům? Měnil jsem na Mazdě 323 2,0D místo po 80000 jsem to nechal až na 145000 a rozvoďák nebyl ani tak moc opotřebený. Ale viděl jsem oktávku při 60ti a rozvoďák vypadal, že by nevydržel ani ze servisu do garáže, takže těžko říct. Potkání hrozí, když praskne rozvoďák, takže pokud někdo nemá křišťálovou kouli, tak ti to neřekne.
mám informaci že Mazda s motorem FS 2.0 má polohu ventilů takovou že potkání při roztržení řemenu nehrozí,
ale nejsem si jist jestli je to stejné u motoru FP 1,8 ccm. Po dobu co auto mám řemen měněn nebyl, kupoval jsem jej s nájezdem 150000 km a teď má najeto 230000, tudíž nevím kdy byl měněn. Při koupi byl kontrolován a byl OK. Je mi jasné že má nejvyšší čas, ale teď si nemohu dovolit auto odstavit na 3 dny proto se ptám jak se tento motor zachová při roztržení řemenu, nedej bože.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.