Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem auto, které je v odhlášce od r.2008 kvůli eku, ale od člověka, na kterého nebylo auto odhlášeno. Mám k němu všechny doklady, malý TP je stříhnutý. Sepsali jsme kupní smlouvu. Že je tp stříhlý jsem si všiml až doma a nějak mě nedošlo mi zkontrolovat jména na smlouvě a v techničáku..Takže se jedná snad o polopřevod. Rád bych si auto na sebe přepsal, ale chci se zeptat, když není auto v odhlášce na moje jméno a kupní smlouvu mám od člověka, který nefiguruje taktéž v dokladech, půjde na mě auto přepsat nebo co všechno musím zařídit, aby šlo. Případně dá se takhle jezdit a nemít problémy při silniční kontrole? Předem děkuji za Vaše postřehy.
Jezdit v polopřevodu s ustřiženým rohem nesmíš. Jedině si napsat plnou moc od člověka, na kterého je polopřevod udělán, podepsat a dělat jakoby nic. Nikdo to nezkontroluje.
Při přepisu po mě asi budou chtít i kupní smlouvu. Mohu předložit kupní smlouvu od toho majiteje, kterého jsem to koupil + plnou moc se jménem v tp? (nebo napsat smlouvu i na jméno v tp, příp. ústní dohodou a smlouvu od býv. majitele nebrat). Dnem zapsání do tp budu oficiálním vlastníkem auta. Bývalý majitel se zapomněl pochlubit, že nepaltil poslední 3 měs. povinné ručení. ČKP se ozvalo a dostali jeho iniciály. Doba mezi odhláškou a přihlášením bude 5 let, takže se chci ujistit, že problémy vzniklé v té pětiletce nebudu muset zaplatit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.