Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupe auta

Od: detektivbmw odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,zítra jdu kupovat auto,po letech uz ani nevím postup ,chci to udělat takle:
Sepisem smlouvu,zaplatim,vezmu si malý technicak,jeho zelenou kartu ,a osvědčení o emisich,on si nehá velký tp a auto odhlasi na moje jméno,a pošle ho me poštou zpět,já pak půdu uzavřít svoje povinný ručení,zajedu na evidencku a pak jen prihlasim na sebe,jeto správný postup?jsem z kurimi on ostrava čili jiný kraj děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

0x

Takto jsem to udělal i já,u prodávajícího tím vznikly dva problémy - při odhlášení chtěli malý techničák,že je u mne,neprošlo. Nahlásil tedy ztrátu při prodeji,vystavili mu za stovku nový a na tom střihli rožek.O správnosti tohoto postupu pochybuji,navíc se domnívám,že do dokončení přepisu jsem jezdil z neplatným dokladem. Druhá potíž byla na pojištovně,kde chtěli originál i kopii zelené karty.

buss
hodnocení

0x

Udělejte přepis na sebe oba společně v Ostravě a je po problému. Jinak to popisujete správně, papírek o emisích se nevozí, policii nepředkládá, vystaví vám ho.

detektivbmw
hodnocení

@buss:čili podle vas,mam jit s nim na uřad a on to přede mnou přepise na mě a necha mě vsechny doklady? takle to je nejlepsi řeseni?pro auto si pudu asi v patek,nevite jestli maj v patek uředni hodiny? diky

buss

Každá obec má v podstatě jinak úřední dobu, najdete na intu obce, jinak se snad lze i domluvit v rámci doby pracovní, vlastní zkušenost.

edge*

Prodávající si nechá velký a malý TP ostatní vám nechá na cestu domů. Pro policii stačí kupní smlouva a případně emise... Já si tedy emise vzal, nikdo mi je nemusel vydávat znovu. Povinný ručení seš povinen si založit neprodleně po podepsání kupní smlouvy. Já kupoval v neděli a hned co jsem dojel domů na internetu jsem si sjednal pojištění včetně havarijka, dočasnou zelenou kartu jsem si vytiskl(poslali ji mejlem). Hned v ponděli, nechápu jak se jim to povedlo, mi došla originální dočasná zelená karta s VIN místo SPZ. Až ti prodávající pošle přepsaný velký TP a přestřižený malý TP pujdeš auto přehlásit na sebe, předtím ale zajet na evidenčku.

Potom co dostaneš novou SPZ je pořeba na infolince pojišťovny, emailem nebo písemně nahlásit novou SPZ.

k2

Pro policii stačí kupní smlouva

Nestaci! Nicmene je to velice dobre zakorenena urban legend.

edge*
A co je teda třeba při 200km cestě domu po koupi auta? To to jako člověk musí táhnout odtahovkou? Každej normální člověk v uniformě tě nechá jet, když není normální tak je mu to třeba vysvětlit lidsky či nelidsky to už je jedno.

Nevim, kdo je normalni clovek v uniforme, ale zakon mluvi o dokladech, ktere jses povinny s sebou vozit celkme jasne a neodlisuje, zda si si auto prave poridil.

Nicmene ja bych s autem bez velkeho TP neodjel.

Chces prodat? Ok, tady je podepsana smlouva, odhlasto na mne, ja si pockam. Ze ted nemuzes? Nevadi, prodej si tu plecku nekomu jinemu.

k2

Ze Vas nekdo (policie) necha "jet na kupni smlouvu" neznamena, ze to ma nejakou oporu v zakone. Pokud nebudete mit u sebe vsechny doklady k rizeni vozidla potrebne, ma plne pravo Vam pokutu udelit. Co v tomto pripade chcete policajtovi vysvetlovat mi jasne neni, stejne tak to, co znamena nelidsky. Jako ho uplatit, servat, nebo mu rovnou rozbit hubu?

edge*
No policistu uhodit je asi hloupost...
Nevím, já měl prostě ve smlouvě uvedeno že originál velký a malý TP si prodávající ponechá na dobu než vozidlo přepíše a pokud oba doklady do 5dnu nedojdou kupujícímu může tak žádat o sankce. Dále jsem měl kopie velkého a malého TP. Pokud má někdo strach může si vystavit plnou moc na to aby si mohl vše odhlásit a přepsat sám.
To vše kdy většina lidí má čas spíš o víkendu.

nu*
hodnocení

0x

když jde o cizího člověka nemáte jistotu že auto odhlásí na vás a že velký TP pošle

zákon předepisuje při každé změně předkládat velký i malý TP, úřad má pravdu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]