Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi,chtěl bych si koupit první moje auto. Mám našetřeno kolem 60 tisíc. Rozhodl jsem se pro Oktávku 1. gen. v benzínu ale nevím jaký motor. Naftu nechci za ty peníze bude olítaná. Co myslíte? 1.8 20V je to dobrý motor? Potřeboval bych vědět na co si dát trochu pozor a poradt s motorem... Děkuju za každou odpověd..Jarda
To je jednoduché - nafta je v provozu levnější,ale co ušetříš to můžeš dát do opravy - nové vstřiky stojí podle typu cca 40 tis.Ale záleží na podmínkách provozu a pod.A pokud máš lehkou nohu a nezávodíš,dá se i na benzinu ušetřit.
U nás v bazaru mají 2 okty. 1) 01,combi,1.6 74 kw,190tkm za 63 900 Kč
2)00,combi,1.9TDi 66kw,230tkm za 64 900 Kč
Tak mi poraďte jestli mám se ně tu 1.6 pořádně podívat nebo zkusit štestí a lovit TDi...Za ty peníze je ta 1.6 celkem zachovalá
Šel bych určitě do nafty.
Do 60k se dá koupit oktavka v naftě a bez problému. Pokud tě zaráží najeté km tak toho bych se u prvních TDI vůbec nebál.
Co se týká motoru TDI 66,81kW tak jsou nesmrtelné pokud se o to někdo aspon trochu staral.
Osobně mám VW passat B5 ,r.v.99 1,9TDI a mám najeto 290000km a motor šlape jak kdyby byl nový. Dokud bude sloužit neměním. Cena byla před rokem a půl kdy jsem kupoval 72tisíc.
Ovšem chce to svoje a sem tam je potřeba se pod kapotu podívat a ne jen dolívat směs do odstřikovačů.
Stačí si třeba v bazos.cz zadat oktavica TDI,cenu do 60000kč a něco se dá vybrat.
jak píše kolega přdemnou... staré tdi 66 nebo 81kw. hlavně to chce mít svého mechanika nebo se domluvit s prodávajícím a auto si pořádně zkontrolovat. Dále nechápu ty kecy, že tdi bude odlítaný! stejně tak může být odlítanej benzín! Pokud chceš benzín, tak jedině s lpg a spotřebu neřešíš, jinak tě ty auta sežerou i s botama
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.