Nejste přihlášen/a.
mam fabiu PD a chtel sem ji prodat a koupit neco vetsi octavii nebo passat zase PDcko,ale musle bych unest ztratu 40 tis plus dat dalsich 100 tis za nove auto a stale bych mel auto co se blbe zahriva a netopi v zime.
Takze sem si rekl,ze si fabku necham jakoby na leto a na zimu,projizdky,vikend si koupim nejaky benzin s trosku vetsim vykonem od 100 kw nahoru. Muj najezd je ted tak 200 km tydne ,takze me nezrujnuje vetsi obsah,ale na druhou stranu kdyz si koupim 4 kolu a slapnu tomu bude to zrat 20 a za benal stejne ty 2 litry mesicne dam ze?,takze uvazuju jetsli ma cenu zhanet neco s LPG pripadne aspon s RJ na E85
4 kola by se hodila na tahani dreva po louce z lesa,kde tezko vyjedu s fabii,ale nebdue to tka caste,takze vylozene jeep asi nevyuziju i dkyz jeep grand cherokee se mi hrozne libi,ale to je trosku nebezpecny zahravani sice mam dily za super ceny,protoze dlema v autodilech,ale na americkou mrchu se zhani veci spatne a jsou stejne treba 3x drazsi nez na nejaky audi quatroo,ktre by mozna stacilo
rad bych teda neco zaprve s dobrym podvozkem jako ma volvo S60 coz audi A6 c5 ani ochcavka samozrejme neni,ale zase ty dily rad bych neco co uzivim kdyz to tak reknu timpadem mi neradne subaru coz je japonska draha svina co me sezere jeste nez ji dovezu dom.
nejakou kiu sportage taky nechci mam s tim zkusneosti opravoval sem to taky penezenka jak hovado je to super auto do terenu,ale na dily hrozne
cenove tak kolem 70 tis max
tady známej dává pryč range rovera 4,2 benál automat 8 hrnců má to překopaný na etanol a říkal tak 50 že by za to chtěl
skvely auto,ale pro milionare to je fakt trosku jina liga. ja uz do tech aut nacpal hezkych par set tisic. Mozna ze koupim octavii 1,8 turbo je to sice rozezrany,ale na to auto sezenu vsechno a ta 4 kola mi snad tu louku vyjede. dival sem se jeste na opel frontera,ale to bylo taky stejne jak jeep v automatu. kazdopadne i kdyz bych chtel auto na baleni holek mam jistotu,ze nechci 3 dverak nejvic se nizim k sedanu treba volvo S60,ale spis kombi.protoze i u fabie combi mi nestaci kufr
Co +- chces, jsi nam popsal. Ja bych doporucil Lada Niva. Redefinuj si jeste jednou sve pozadavky, sve realne potreby, vcetne vyuzitelnosti kary v % v mesici/roce (drevo se da z lesa tahat i s Puntem 1.1 s vozejkem, kdyz je sucho utahnes tunu), kolik do toho mesicne jsi ochopen sypat na udrzbe, proste OPEX, CAPEX, TCO, vedlejsi kriteria pro nakup jsou bezpecnost, libivost - ego, fun-factor , socialni status (definuj si, kolik rostenek chces na auto sbalit - na Nivu na jistotu nejakou uchazejici sazecku stromku v lese ). Spolehlivost, klasicke parametry jsou MTBF, MTTR.
Niva sice je staré auto od výrobce který není příliš dobrý ... těžko by se hledal horší. A ačkoli jsou všechny stromy v lese stejně vysoké jeden je přeci jen vyšší a to je ta Lada Niva. To auto se dostane i tam kde by měli moderní off-roady problém - říkám jako milovník moderních aut. Musím říct že v terénu měl moderní Land Rover sakra co dělat a musel se hodně snažit aby té Nivě stačil. Jenže zůstaneme nohama na zemi niva rezne,je stejně hlučná jak průměrná apokalypsa a výbava není moc dobrá. Ale v terénu to vše vykompenzuje nevyrovná se sice třeba mercedesu G ale v téhle cenové relaci za posledních asi 12 let co se nevyrábí nic lepšího není. Lada se dá sehnat za 10 000 Kč. Auto které je v terénu lepší než mnoho pravověrných off-roadu. Na silnici už ovšem tak dobré není.
doplněno 26.08.13 16:43:ty jsi raději auto do terénu na zábavu nekupuj = finančně ho prostě neutáhneš
toyota Rav4 4X4 pokud něco většího a vyloženě off-road tak Toyota Land Cruiser a pokud něco silnějšího tak Toyota Land Cruiser V8
doplněno 26.08.13 15:45:nebo Suzuki grand vitara ty auta vás svezou pohodlně na silnici a spolehlivě všude v terénu a na servise vás nesežerou .
doplněno 26.08.13 15:45:Nebo Volvo XC90 ale to je trošku dražší ovšem kvalitní,skvělé auto.
v zadnem pripadne zadna kore a uz vubec ne japonec drahe dily jak hovado zlatej mercedes, BMW atd ten kdo neni z braze rposte enchape,ze japonec je neskutecne drahy auto. dneska sem objednaval brzdove desticky od ATE na hodnu CRV a staly 2600,- stejny desticky na daleko luxusnejsi a silnejsi auto stoji o litr min.
navic vscehny zminene auta i vcetne vitary jsou cneove mimo. kdyz jsem zminil octavii 4X4 smaozrejme jednickovou nebo jeep grand cherokee motame se kolem 80tis kc
dobře, jinak do toyoty co se týče kvality bych se vůbec nenavážel jedná se o nesmrtelný a nezničitelný auta, Toyota první (jediné) auto na severním polu. S Toyotami (alespoň těmi novějšími) mám skvělou zkušenost. Škodovku rozhodně ne, měl jsem dvě a už nikdy víc mi nesmí škodovka do domu. do 80 000 Kč nejlíp Land Rover freelander. Jeep Grand Cherokee za 80 000 Kč ten vás sežere ten bude v horším stavu, bude rozežraný ty starý nejsou tak dobrý. Určitě neseženete za užmoulaných 80 000 Kč audi,mercedes nebo BMW rozuměj seženete ale budou to staré plečky ... Chce to kompromis.
ten kdo není z branže nechápe že japonec je neskutečně drahý auto ... myslíš že někdo kdo si koupí auto za půl druhýho až třetího milionu bude řešit nějaký tvý posraný brzdový destičky za tři litry... je to jako když porovnávají spotřebu ferrari a mclarenu .. někdo kdo si koupí takové auto už spotřebu ani ceny benzínu neřeší ... Jinak Volvo mám .. nemohu si stěžovat ale auto je staré asi rok a něco málo. O německých vozech (BMW,Audi,Mercedes)nemá cenu hovořit tam jsou poruchové auta spíše výjímkou který nějak unikla z továrny většinou se jedná o kvalitní auta. Jenže to jsou auta tak nějak mimo vaši cenovou relaci řekl bych 10x až 20x dražší.
a co Zetor? Ten utáhne cokoliv...nebo touareg 5.0 TDi...to je pojízdná několikatunová strojovna
naftu mam chci benzin nebo LPG kvuli zime ,protoze PD nez zacne topit tak uz stojim a jdu do restaurace nebo do obchodu.
s nivou nebudu jezdit na rande to je to same jako kdyz nechci prvni audi 14 podvozkove stejy jak prasat a audi A6 C5 motory stejny,ale interier tezce pocatek 90let. octavia 1 je sice taky hnusna,ale zase ma levnoucke ND coz se neda rict o nicme jinym nez o te nive.
ted sem s kolegou resili par dilu na mazdu a jendo lozisko na mazdu 6 stoji tolik co 4 na passat B6 a to je sakra kara. o podvozkovych dilech radej nemluve to,ze vydrzi motor je jedna vec,ale zakladni udrzba stoji desitky tisic. ja si radej koupim druhej motor do jeepu nebo octavie nez resit podvozek na japoncovi.
nechápu co furt řešit... za tu cenu si moc vybírat nemůžeš... za to asi babolapku ve 4x4 nekoupíš...možná lepší jak ta octa by byl golf 1.8T ale nevim jestli se za takovou cenu daji sehnat.
no octavii chceš balit baby jo? na škodovku baby nezbalíš ,celkově na auto za 80 000 Kč
... já bych do škodovky už nikdy znovu nešel.
vůbec tady nemluv o nějakách audinách a mercedesech nebo mazdách když chceš octavii Octavie není vůbec o tom prožitku z jízdy to je akorád přepravní vozidlo to je prostě suché nudné řízení a celkově auto za moc nestojí takové jsou všechny škodovky (tedy snad až nad Yetiho a Superb to jsou jediné škodovky o kterých bych uvažoval) , je sice hezké že má náhradní díly ale raději budu mít auto hezké,s dobrou výbavu a motorem a zábavným řízením s dražšíma dílama. Hold všechno něco stojí nevím na co si stěžuješ. Já mám sice třeba opravu na tom volvu dvakrát tak dražší jak ty na té škodovce jenže mi ta oprava taky vydrží a jak to opravím nevysere se něco jiného a taky nesliším a necítím každý hrba na silnici a odér spáleného topení...
tak sem zase z5 projel sem stovky inzeratu prehodnotil to chci se poradit nebudu do toho auta nekonec vrazet tolik chci neco poctiveho co netrpi vylozene nemocema a melo by to byt do 50 tis. takze sem vybral overenou kiu sportage,ktera nema zas etak drahe dily jak se zdalo jezdil sme s ni fakt v tezkem terenu a zvadla hodne nerikam,ze se mi nejak libi,ale lepsi jak niva dale s echci zeptat na subaru impreza nebo legacy jsou nejaky obchody co se specializuji na dily na subaru? na JEEP nebo LAND rover sme treba nasel,ale na subaru ne to same na daciu nasel sem,ze doble cab mel pohon 4X4 je to snad horsi jak niva:D,ale je to uzitkove vozidlo coz bych ja vyuzil,protoze porad cosi taham a budu hlavne to drevo proto me zaujal aj transporter T4 v syncru,ale bohuzel prej motor 2,4 d je poruchovy a 2,5 i by musel zrat asi jak ten jeep ve v8smice,takze to nema smysl jinak by se mi to libilojinak japonce sme vyradil a sanci ma jeste frontera,ale ta je vetsinou v nafte a ja mam prisun benzinu,takze naftaka si encham fabii a druhy auto chci benzin nejlepe s plynem,ale za 50 tis tezko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.