Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje - jak zvednout auto?

Od: haris odpovědí: 20 změna:

Ahoj, jen by mě zajímalo, kolik z vás si sami mění olej a kolik jezdí do servisu. Já si měním sám, ale už jsem slyšel názory, že to snad už nikdo nedělá atd..

Dále by mě zajímalo, jak zvedáte auto. Máte nějaké nájezdy nebo jak to řešíte? Já jsem zatím používal takové betonové cihly, ale musím vymyslet něco lepšího...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Olej si nechávám měnit i s filtry v servise. Není to drahé a mám jistotu, že to je vpořádku. Jak se dívám pod auto? Mám přístup k rampě :)... S těma cihlama bych byl hoooodně opatrný! Protože i ty mohou povolit...

layborr*
@hoummy Olej si nechávám měnit i s filtry v servise. Není to drahé a mám jistotu, že to je vpořádku.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

HOUMMY - kde jsi přišel na to , že je v servisu při výměně vše v pořádku - v servisu se krade jako všude jinde-

každý druhý servisák má garáž i doma kde dělá po so + ne další servis - proč by měl kupovat oleje a další součásti když si je lze odnést ze zaměstnání - oleje se odpustí litr a litr doleje - 3 litry malá domů - zákazník nic nepozná , (u dieslu je olej i nový ihned černý)

tak je to se vším - dojede zákazník s nějakou prkotinou (čidlo v háji za 100 kč) to vyměni - pane je špatná řídící jednotka a jednotka jde zadarmo domů - platí trouba v servise ,

Do servisu nikdy - jen pokud lze bý osobně při výměně.

ow9n

Radši ani nevycházej z domu.

Kdybych se na svět díval tvýma očima, tak si snad odoperuji sám, než bych jel do nemocnice.

Neříkám, že je vše v servisech křišťálově čisté, ale většina se snaží poctivě. Je to jako v celé společnosti. Automechanici není žádná zvláštní kasta, která by se lišila.

buss

Není to levné, postačí si srovnat co chtějí za olej (tipl bych, že berou sudy) a za co se dá koupit v obchodě. A vůbec dnešní servisy, vyúčtují materiál, nikdo neví za co to koupili, takže lepší je si přinést vlastní materiál. Někde jen uvedou sumu aniž by cokoliv rozepisovali. U některých aut je problém sám olej měnit, jak je spodek uzavřený v hmotě, je třeba hodně zdvihnout...

momo*
hodnocení

0x

Dobrý den. Olej jsem si měnil sám, auto bylo na nájezdech. Pak jsem změnil značku auta a tam už je tak špatný přístup k filtru, že jsem raději zajel do servisu. Potud OK. Asi po 3 týdnech mě napadlo (nevím proč) se podívat na měrku. Oleje bylo asi 3cm nad horní rysku. Takže jsem šel pod auto a olej odpustil. Nechápal jsem. Buď si v servisu (značkový) mysleli, že starší auto žere olej a časem se to srovná nebo prostě otevřeli balení a nalili to tam všecko ať nejsou zbytky. Už tam nepojedu a samozřejmě o zkušenost jsem se podělil se všemi známými. Takže servis ANO ale prověřit.M.

chrest*
hodnocení

0x

Měním si sám. Zvedám jenom na hydraulickém heveru.

takjan*

Sám. Na zvedáku :))

chrest*

Co je na tom? Jenom povolím šroub, nechám odtéct do kýblu, zašroubuju a je to. Filtr měním shora.

haris
hodnocení

A kam dáváte ten zvedák? Já auto zvedám při výměně kol za práh, ale to zvednu jenom jednu stranu auta a ještě jen přední nebo zadní...

chrest*

Pod rameno přední nápravy. Nejdřív musím ale jednu stranu trochu zvednout, jak jste psal vy - za práh, abych ten hever pod rameno vůbec dal.

hodnocení

0x

dovezu do servisu vlastní olej, zaplatím filtr (ten nesháním) a práci (160,-)... pohodlné, čisté, žádný problém kam s vyjetý olejem. :)

hodnocení

0x

sám na plošinovém zvedáku skoro 2m vysoko.. a před tím na nájezdech.. na servisy bych se vysral.. nikdy nemužete vědět co vam tam nalijou nebo co tam s tím vyvádějí pokud jim nestojite přimo za zadkem... pokud to nemáte kde tak nejlíp nějakého známeho kamaáda nebo prověřený servis jak už je napsáno výš...

hodnocení

0x

Měním sám.cena výměny jak tu někdo píše není zadarmo.Za olej dám cca600kč + cca200 ftr v servisu bych za stejný olej dal 200za litr což by vyšlo na 1000kč + cca300 ftr a práce nwn. na rampu nedávám na rampičky také ne ,pak by nebylo vodorvně proto ani hever.Stačí mi dát do autí do nejvyšší, servisní polohy a v pohodě dostanu na zátku!

jinx*
hodnocení

0x

Spravidla si olej menim sam (Fabia 1,4 MPi) nepouzivam ziadnu rampu ani plosinu.Zajdem k rodicom.V garazi je montazna jama kde si vlezem povolim srob,dam pod auto obrovsky pekac kam olej vytece.Necham tam otiect aj filter.Kym olej dokape kontrolujem sviecky,listu,vycistim airbox,vyfukam vzduch.filter stlacenym vzduchom.Nasadim new oil filter,Nalejem cca-2 litre a postupne dolievam a strazim si mnozstvo oleja.Olej z pekaca zlejem do nadoby od oleja alebo bandasky na zmes do ostrekovacov.

gumidek*
hodnocení

0x

Olej si samosebou měním sám. Hodně jsem se setkával s tím, že servisy ani nemění těsnící kroužky výpustí olejových van a pak ty šrouby dorvávají na úkor stržení závitu. Hnus.

Filtry kupuji MANN. Jinak si mění všechny náplně. Pokud to člověk umí, ví kolik nalít a čeho a kde vypouštět a co měnit, tak je to v servisu drahý luxus.

0000567

To není jediný hnus...hlavní hnus je to,že často vám tam dají olej který si neobjednáte(přesněji řečeno daleko horší a levnější než jste si objednali,ale cenu vyinkasují jako za ten drahý...a jak poznáte na měrce který olej tam je,oba jsou nažloutlé

Už jsem rovněž viděl i nepovolitelný olejový filtr,kamoš za mnou přijel,že si chce zkusit vyměnit olej sám ale že nemůže dostat filtr...klíčem se s tím ani nehlo,a to jsem se zapíral o zem co to šlo,tak jsem vzal golu s větší pákou,s velkým úsilím jsme to rozotčili a zjistitili,že v AUTORIZÁKU,to dorvali přes závity a úplně ten závit zničili...a pak si někam dejte auto na opravu,když tam makají joudové s ještě horšími znalostmi než máte vy sami

Ostatní kapaliny to samé,není to o nic těžší,musíte vědět kde se to vypouští a napouští a pak taky není problém...jen u brzd velký bacha,když to neuděláte dobře tak je reálné riziko zabití se(u výměny brzdové kapaliny dobře odvzdušnit a pečlivě dotáhnout šrouby-pozor ne nějakou extra silou-a při povolování odvzušňováku můžou nastat komplikace-když jej zalomíte většinou je to na výměnu buď třmenu nebo prasátka)

ow9n

Těsnící krožek vydrží u většiny aut při normálním dotahování po celou životnost auta. A tím myslím i přes 500tis km.

Jen pokuď je poškozený, tak dávám nový. Pokuď je mechanik lempl, tak nepomůže ani nový kroužek.

To co je pro někoho luxus, je pro jiného jen ztráta času a peněz. Kdyby dělal svou práci a přenechal toto odborníkům, tak je na tom finančně lépe.

0000567

Kdyby to ti´´odborníci´´dělali odborně tak nemám problém...nemám chuť se nechat okrást na oleji a ještě mít stržený filtr jako můj známý minule z AUTORIZÁKU ne z žádnýho garážovýho servisu

Kupuji kvalitní olej a jedině originální olejový filtr,najedu na montážní jámu,povolím výpušťák a filtr,nechám vytéct,zašroubuji výpušťák,dám nový filtr,napustím olej mezi rysky a no problem...co jsem to počítal pro svoji felicii 1,3,tak 4litrový barel mogulu extreme 10W-40 a originální filtr mě stojí něco kolem 550 korun a v servisu co jsem zjišťoval by si vzali minimálně 700 a to mi řekli že olej mi dají jedině vlastní,že svůj si přívézt nemůžu-to už o něčem svědčí

nu*
hodnocení

0x

u známého v servisu to vyjde levněji než doma na montážní jámě, filtry bere ve velkém a olej má v 200 l sudech za cenu o které se mi v manloobchopdu ani nezdá

olej měním s ním pod autem mu držím montážní lampu když sundává kryty, a zapínám klimatizaci když mi do ní stříéká desinfekci...což se ve slušných servisech dělá...+ výměna vzduchového filtu, promazání zámků atd...

fiatbrava
hodnocení

0x

za vymenu vetsinou 250 kc prace plus filtr v plne palbe dejme tomu taky 250 kc pokud to neni felina,kde stoji aj MOC tak 120

za litr oleje 5x 350. tak na to fakt prdim koupil sem na 2 auta 2x 4 l(1000,-) oleje filtry za 160,- na obe prace zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zvednout auto
Otázky na téma nájezdy pod auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]