Nejste přihlášen/a.
Ahoj chtěl jsem se zeptat proč se mi nevypne zapalovač ve fábii když vytáhnu klíčky. Mám tam připojený mobil na nabíječce ale nejde ho tam nechat musím ho vypojit protože jinak nezamknu auto. Předem děkuji za odpověď
co vím tak octávie a fábie maj zapalovač pod stálým napětím už z výroby takže jediná možnost je si to předělat
Škodovky mají stejně jako většina normálních aut zásuvku zapalovače pod napětím stále, odpojení zásuvky je typické pro ,,frantíky´´ Citroen, peugeot atd. zásuvku odpojí (tam jsem si to předělával právě na trvalé napájení) S tím mobilem je to ,,ňáký divný´´ protože sám mám Octávku, navigaci mám zapojenou skoro trvale (sundávám ji jen v lokalitách s výskytem indočechů) , mobil nabíjím také často a nikdy nebyl žádný problém auto zamknout. A u Fábky z roku 2005 to bylo stejně.
promon-je třeba nový Mercedes -at už E class nebo S class, "nenormálnější" než Škodovka,protože nemá stálý plus do zapalovače(dnes už resp.jen zásuvka)..?.Je pravdou,že pro většinu čechů je "hig.tech" automobilového průmyslu Octávka s 2.0 TDíčkem,ale renomovaná konkurence už je zase o notný kus dál(a právě ta třeba nemá stálý plus v zásuvce(kách) na 12V...
Já tedy nevím, co je pokrokového na tom, že auto odpojí zásuvky po vypnutí klíčku. Mě to osobně spíše štve, právě proto jsem to předělával, přece nebudu nechávat auto se zapnutým ,,zapalováním v situaci, kdy jen potřebuji dobít mobil, či jiné zařízení. Ovšem chápu, že v situaci, kdy je majitel auta jelito a nechá zapojenou třeba chladničku v zaparkovaném autě, tak to pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.