Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie nedobíjí

Od: marvan odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám malotraktor s motorem octavia 1202.Traktor jede ale nedobíjí baterii.Když nastartuji tak kontrolka dobíjení stále svítí.Kontroloval jsem dynamo a uhlíky se zdají být dobrý,rotor se zdá býtř taky dobrý že se nezdá být ojetý.Mám baterii 74ah a 5x nastartuji a proud rychle klesá.Skoušel jsem sundat klínový řemen a ručně krátce sepnout kontakt a dynamo se nerostočilo tak nevím kde by mohla být chyba jestli by se na to někdo podíval

Autobaterie nedobíjí

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

3x
Nebo favoriťácký, ten dává v nižších otáčkách větší proud a má jednodušší zapojení.
marvan
hodnocení

Tak došlo na vaše rady a pořídil jsem si alternátor s favorita který má integrovaný relé ale nevím jak to mám zapojit
kostra u traktoru je /+/ u alternátoru /-/

bud předělat traktor tak aby byla kostra mínus nebo nákým způsobem to uchycení altíku odizolovat

martinhajek*
Vždyť to není žádný problém, mít u toho mínus na kostře. Tedy pokud tam nemáš žádné stejnosměrné spotřebiče (navigaci, autorádio a tak... ;)
Startér se ti opačně točit nebude a zapalování to nevadí.

hodnocení

2x

sehnal bych 55A altík plus relé ze 120ky a předělal to bude po starostech

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]