Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spínač brzdových světel Octavia 1

Od: djala* odpovědí: 8 změna:

Zdravim,

na me Octavia 1 Combi Tour 1,9TDi PD 74kW (rv. 2010 - najeto cca 200.000km) casto odchazi spinac brzdovych svetel. Za 3 roky provozu (auto kupovane nove) je to jiz 4. spinac. Spinac je tusim tento: cc-autodily.cz/...

Zavada se projevi klasicky: blikajici kontrolka zhaveni. Vetsinou se spinacem odejdou i zarovky brzd. svetla.

Elektrika v aute nevykazuje zadny problem. Jediny je tento. Neni tam nejake kurvitko co to zpusobuje?

Predem diky za kazdou radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

skus pořídit náký kvalitnější žárovky do těch zadních brzd vidim to tak že když odchází žárovka tak tam tečou velký proudy a ty kontakty v tom spínači to neunesou

a nebo si to předělej tak aby ti spínač spínal cívku relé a kontakty relé pak samotný světla

djala*
hodnocení

Zarovkama to na 99% nebude. Jednak prdnou oboje a pokazde jsem tam dal drazsi (tusim, ze Osramy)

a nekolísá ti v autě nák napětí skus proměřit dobíjení v různých otáčkách jestli ti to neleze přez 14.5V

djala*
hodnocení

to jsem samozrejme udelal abych vyloucil zavadu regulatoru nebo diodoveho mustku ale elektrika je OK

tak pak jedině to že ty spínače stojej za prd dnes to dělá kdejakej čínan a ty kontakty sou jak s papíru skus to s tím relátkem ta cívka bere houby proud to by mohlo bejt řešení

ještě jak sou na tom kontakty konektoru zadních světel? -oxidace,vypálený kontakty, co ukostření těch zadních světel skusil bych je přikostřit

djala*
hodnocení

lampy jsem prohlidl a pohoda - ono je to taky 3 roky stary auto tak by bylo hodne spatny kdyby uz byly zoxidovany :))
vec ktera vydrzi jinde 20 let u moji Octavky pul roku :-D

3 roky stará jedničková oktávka *smich* to asi ne :)

doplněno 22.08.13 12:03:

ted to čtu 2010 ale poplet mi nadpis *smich*

djala*
hodnocení

ale kdeze...Octavka 1 Tour se delala do roku 2010 ;) viz.: cs.wikipedia.org/...

staci si precist prvni 2 radky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]