Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupeni od smlouvy

Od: bilib odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Měl bych dotaz zda mužů poslat odstoupeni od smlouvy o koupi auta sám nebo musím přes právníka? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud podložíte právním nárokem, můžete odstoupit sám, bez právníka.

Nelze jet tak odstoupit od smlouvy? Rozepiště podrobnosti, proč chcete odstoupit.

doplněno 22.08.13 16:22:

Nic ve zlém, nevím co se na vozidle stalo, ale prodejce musí mít možnost odstranit závadu. Nejde vždy odstupovat od uzavřené smlouvy.

Osobně se domnívám, že neuspějete. Často se zde vyskytují dotazy opačné, že prodal auto a kupec chce odstoupit od smlouvy. Zde je pak rada většinou na obranu prodejce, kde kupec musí prokázat, že jde o skrytou vadu.

Otočte si situaci, vy byste jako prodejce zrušil smlouvu?

bilib
hodnocení

Jde o to že plus minus po 3 týdnech od koupi auta odešla úplně převodovka tak že jde zařadit jen jeden rychlostní stupeň a vic nic. Mám odstoupení od smlouvy nepsané právnickou od známého jen se mi nechce dávat 3000 za vyřízení právníkem za něco co bych mohl udělat sám. Děkuji za odpoved

davidp*
hodnocení

0x

Dobrý den,

odstoupit od smlouvy můžete i bez právníka, ale musíte odstoupit v souladu se zněním smlouvy a s ní souvisejících právních předpisů (v tomto případě občanského zákoníku). Pokud si nejste jist, pak možnost odstoupení s právníkem jen konzultujte, což nemusí být až tak drahé.

David

erikch*
V téhle situacích se velmi těžko dokazuje co a jak...vy( obecně kdokoliv) koupi za smluvenou cenu pojízdné auto s kterým odjede...to ze za den po..re to a to může byt jak blbou smůlou tak i důvodem prodeje,jenže pokud sam prodávající nenabonzuje sam sebe,ze ano věděl jsem ze servisu,ze převodovka je ve stavu životnosti par dni,tak s tím ani právník nic neudělá...O jake jde auto a motorizací,zda by nebylo rozumnější sehnat jinou převodovku a vyměnit...otázkou je co s ni taky ne.zda třeba nejsou vidličky k.o. apod.Zkratka hrozba soudem ma v Čechách váhu toho vytiskleho papíru A4...
bilib
hodnocení

Ve smlouvě mám formulaci že "jsem byl se stavem seznámen ale pokud to neodpovídá skutečnosti mám právo od smlouvy odstoupit" a někde jsem četl že na skryté závady je že zákona půl roku a převodovka si myslim že je skrytá závada...

nu*
hodnocení

0x

převodovku jste si mohl zničit nešetrným zacházením...a mimochodem, nebyla rozebrané a nido nekontroloval stav všech součástí, různé vůle atd...takže seznámen že v čřase prodeje řadila...a pokud nejde o noeý hyundai se 7-letou zárukou, máte smůlu, prodejce řekne že peníze už utratil

doplněno 23.08.13 07:16:

ty 3 tisíce možná stojí část převodovky na vrakáči

erikch*
Myslím ze by bylo fajn pisnout o jaké jde auto a motorizací...

buss
hodnocení

0x

Jistě, že můžete sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]