Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, půjčil jsem známému vozík za auto, tomu se během jízdy odpojil a způsobil škodu jinému vozidlu.policie vše zdokumentovala a prý že tažné zařízení nebylo v pořádku.nyní mi přišel dopis od pojišťovny abych zaplatil způsobenou škodu jako majitel vozíku.lze se nějak bránit?
díky
jens,
kdysi jsem dotazoval pojištovny (všechny) kdy se odškodňuje nehoda způsobená vozíkem. Všechny mne ujistili, že jen v případě, kdy vozík sám (nebyl připojen) způsobí nehodu. V jiném případě, je to vždy jízdní souprava a poškození se uplatňuje z pojistky vozidla.
Zkuset zadat nezávisle tento dotaz (stačí 5) pojišťovnám.
Z jakého zánkonného pojištění se plní odškodnění při rozpojení soupravy a přívěs způsobí škodu, nikoliv vozidlo. Z pojištění vozidla či přívěsu..
doplněno 22.08.13 09:55:prý že tažné zařízení nebylo v pořádku
musí se zjistit příčina odpojení, avšak podle mne nemá vliv na to, že by se měla škoda hradit z pojietného, podle mne z auta.
doplněno 22.08.13 14:48:pojišťovan musí doložit, že byl technický stav špatný a toto byla přímá souvislost s nehodou.
Dostal řidič pokutu za špatný stav vozíku?
Pojišťovně (Vaší) by jste platil pouze v případě, že by byla špatná čuba na vozíku a vlivem toho by se odpojila a způsobila dopravní nehodu. (samozřejmě podle toho, co máte v pojistné smlouvě). Jinak to jde z pojistky. Každopádně potom by Vám dal úřad pokutu za to, že provozujete vozidlo technicky nezpůspbilé apod. V případě, že byla chyba v tažném zařízení na vozidle, které není Vaše, pak po Vás nemohou nic chtít. Takže bych zavolal na Vaší pojišťovnu, jak by jste tuto situaci měl řešit. V podstatě dle mého názoru by to mělo jít z pojistky auta, jelikož nehoda byla způsobena špatným technickým stavem auta (resp. tažného zařízení).
mě by zajímalo jak přišli na to že to tažný nebylo v pořádku oni maj nákej znaleckej posudek na to TZ?
většinou je špatná ta čuba na tom vozejku jak už tu psali a todle se stane když jí jen nacvakneš a nezajistíš zvláště ty starý typy stím když občas jedu tak si jí pojistím dlouhým vysacím zámkem
pojišťovna napsala, že byl vozík ve stavu nezpůsobilém provozu, přitom platnou technickou má a o žádných závadách se neví.jestli to vydedukovali jen z fotodokumentace policistů? to se mi nezdá.
doložil bych jim protokol o stk a protestoval proti nařčení že vozík byl ve špatném technickém stavu
dable, nic ve zlém, nevím nic o datumu technické, ale když dneska půjdu na STK, projdu v pohodě, zítra udělám na pneušce poškození, mám platnou technickou, ale vozidlo technicky nezpůsobilé.
to že má tazatel protestovat proti nařčení NAPROSTO s Vámi souhlasím.
Na přívěsném vozíku bývá půlmetrový řetěz s větším okem na konci. Na kouli tažného zařízení bývá z boku spirála z kulatiny-tam se oko navlékne. Nové typy koulí-hlavně koule přídavné, tuto spirálu nemají. Řeší se to tak, že se řetěz jednou otočí kolem t. zasřízení pod koulí, a dá se dlouhý šroubek M 8 s maticí, takže řetěz nespadne. Váš známý asi tam spirálu neměl, a tak řetěz vůbec nepřipojil, což ovšem není Vaše vina.
Zdravím, pouze vozíky s neuzamykatelným spojovacím zařízením mají řetízky či lanka, jinak ale není vyloučeno mít řetez či lanko přídavné i u uzamykatelných.
Možná známý pouze nedokonale zacvaknul spojovací zařízení, to se běžně stává těm, co vozík nepoužívají často.
My ostatní buďme rádi, že vozík někoho v 80km/h, což je nejvyšší povolená rychlost starších vozíků, nezabil či těžce nezranil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.