Nejste přihlášen/a.
Zdravím co je vše potřeba ke Xenonům? Ostřikovače a automatické naklápění? Četl jsem, že od nějakého roku výroby vozidla nejsou tyto věci potřeba např. koukám, že na mé auto (VW Passat 1998) dost lidí prodává originální Hella xenony, ale nevím jestli bych je na autě mohl mít bez právě ostřikovačů a automatického naklápění.
když jsme měl passatA 3B, koupil jsme si v německu přední tuningové lampy s čirým sklem-plastem asi za 130 EUR, lampy jsou velkopu slabinou starších passatů
dal jsme tam žárovky OSRAM silver light a přidělal světla pro denní svícení
svítilo to tak o 200 procent lépe než původní matná zašedlá světla
nepotřebujete xenony
Na sve Felde mam klasickou cina HID sadu v barve cca 5000K. Pokud necha clovek seridit lampy aby svetlo slo tam kam ma tak temer neoslnuje. Jezdim s tim takto cca 3 roky a problem byl poprve a naposled kdyz jsem je jeste nenechal seridit. Policajtovi jsem rekl, ze ve felde jsou lampy jen proto, ze si vyrobce rekl, ze by tam byt mely a ne kvuli funkcnosti. Asi si vzpomnel jak jezdil ve sluzebni felde a jak to svitilo tak jen kyvl hlavou a za 500,-. Po serizeni mi nikdo ani neblikne. Viditelnost oproti H4 tak o 300% lepsi.
Já vím, že do nějakého roku nepotřebujete mít ty blbinky (samozřejmě, že to nejsou blbinky) k těm Xenonům, ale jen nevím do jakého roku to bylo.
Protože jinak mi příjde takový dost náročný kvůli světlům tam nějak dodělávat automatické naklápění a ostřikovače.
Zdravím, u xenonů musí být ostřikovače a náklápění a to bez rozdílu. A ti, co mají namontovány HID sady a vědomě je provozují, těm sebrat řidičák, občanku i rodný list.
To humus světlo, co to dělá i po tzv. seřízení je prostě strašný. Člověk vidí lépe, ale ostatní řidiči v silničním provozu se cítí jako piloti po zásahu zeleným laserem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.