Nejste přihlášen/a.
Ahoj zdejší rádci,chci se zeptat,mám následující problém,napsaný výše.Mechanik mi říkal,že když se to nevymění,může se stát,že upadne zadní kolo.Je to možné?Ted jsem do auta narval dost peněz(rozvody,čepy atd) a se zadním ložiskem,možná i bubnem bych chtěl ještě vydržet alepon do jara.Může se stát,že se kolo totálně kousne?Po cestě z práce jsem sáhl na zadní pravé kolo a bylo dost teplé-co myslíte vy-vydrží to nebo je lepší raději vyměnit-je to další investice v řádech tisíců-ložisko 1000kč ca plus možná buben dalších 1000kč plus práce...děkuji za odpověd a postřehy.
Ne neupadlo-najel jsem dnes 200km-a hučí pořád-zahřívání se vzdáleností nezvětšuje-jak by podle fyzikálních zákonů mělo být-takže je ložisko načaté...ale ne total ko...podle mého názoru...
Podle fyzikálních zákonů teplo vytvořene v ložisku se odvádí bubnem a dalšími součástkami do okoli a ty jsou ochlazovány proudícím vzduchem, takže teplota dosáhne jen určitého stupně a dál se nemusí zvyšovat. Kromě toho, že může uletět kolo se může to ložisko kousnout - vznikne třecí svár - a jistě si dovedeš představit, co se stane, když se ti při devadesátce zastaví zadní kolo.
Pravdou je, ře to může vydržet pár tisíc kilometrů nebo také pár stovek metrů. To si srovnej se svým svědomím k ostatním účastníkům silničního provozu. Pokud by se dalo zajistit, abys jen trefil nějaký strom u silnice, je to jen tvoje věc, ale neriskuj zdraví nevinných lidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.