Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mam takový dotaz chci si pořídít přívesný vozík za auto a jsem zastáncem že ČÍM VĚTŠÍ TÍM LEPŠÍ (protože z velkým vozíkem malou vec převezu naopak ne) Navíc planuji s tímto vozíkem příští rok do Španělska. TAK MÁM DVA DOTAZY: 1. - Mužu tento vozík privesy.cz/... zapojit za svýho mazlíka Octávii 2 když mam psáno brždený přívez hm: 1400 KG a nebrždený přívez 650 kg když tady píšou že je celková hmotnot do 750 kg? Bere se to dle techničáku a nebo aktualní hmotnost přívesu která muže být pouze cca 400 kg když nebude plne naložen? Další dotaz jak se rozlišuje mýtne pro auto s a bez přívesu pohlídají i to sami nebo musim do jiného "boxu"s přívěsem? děkuji za odpovedi
Měl jsem podobný dotaz na policistu a bylo mi řečeno, že závazná je celková hmotnost přívěsu. Takže teoreticky bude=li váš přívěs sám o sobě vážit 600kg, tak na něj můžete naložit pouze 50kg do celkové hmotnosti 650kg.
ano když se jedná o samotný vozík který má určitou hmotnost tak je mi jasné že když bude na 700 bude vžit 300 kg že do nej mohu naložit pouze 400 kg ale mě se jedná o to že na aute mam max. nebržený přívez 650 kg ale vetšinu vozíku nebrždených deljí 750 a víc jak to budou brát? bude to jezdit o celém jihu evropy tak nechcu mít žádný problem.. Mam to počítat tak že pokud pokud je vozík 750 kg stoho prázdný váží 200 kg takže na vozík mohu naložit 550 kg ale jelikoš smím táhnout pouze 650 kg tak si tu hodnotu 100 KG zatíženi odečtu od hodnoty maximálníí váhy Nákladu a sem na tech svejch co smím táhnout což by znamenalo to že abych mohl tento vozik táhnout za autem by jsem mohl naložit maimálně 450 kg?
Tento bych nechtěl ani za čtvrtinovou cenu. Dvě nápravy má naprosto zbytečně. je těžký a drahý a vůbec není moc velký!
Tento: agados.cz/... se dá koupit za 13000,-
Dnes bych asi vzal tento: agados.cz/...
a kdybych nechtěl šetřit tak: agados.cz/... nebo agados.cz/...
Oba v bržděné variantě.
Promin ale já nehledám vozík pouze na chalupu na dřevo a sem tam neco přivíst a odvist vícemene to bude jezdit po celem jihu Evropy zejména pak Španělsko a potřebuju vozit ruzný veci pro 5 - 7 lidí tak ti asi je jasné že mi bez uzamyktelného víka a bez nástavby je vozík jen na PŮL VĚCI čili voziky který si mi poslal naprosto nevyhovuji mejm potřebám
Za rozhodující se bere celková užitečná hmotnost soupravy (je napsaná v TP), která u OA + vlek nesmí překročit 3500 kg.
agados bych si nevzal ani zadara. vozík co má tazatel je jiné kafe to se s agadosem z obi nedá ani srovnávat.
Vezl jsem na něm 850 kg 30 km. Bez problému. cca 1 km i tunu písku několikrát. Podíval jste se na další odkazy? To už jsou trochu lepší vozíky.
to je sice pekne, ze jste na nem vezl tunu. dle meho nazoru jste hloupý(bez urážky) neuvedomujete si co by jste svym jednanim mohl zpusobit. a to ani nedomyslite ze by Vas pojistovna slušně vyfuckovala kdyz by mela plnit z povinneho.
Co bych tak jako mohl na těch pár metrech způsobit? Maximálně zdržení provozu při odklízení rozsypaného vozíku a písku. Běžte si nadávat někam jinam. Nedáváte žádné rady, jen urážíte lidi.
možná nejdůležitější je to,že na takovou zátěž nejsou dimenzovány brzdy vozu.Přiznávám,že jsem se téhož taky párkrát dopustil...
Brzdy mého vozu (a motor taky) to ani nepoznaly. Až jsem se divil. Ovšem nějaká Fabia by měla asi hodně velký problém.
Nějká fábia? vozil jsem kámošovi k řece za feldou 1.3 combík na dlouhém valniku 1,2 - 1,3 tuny sterku pak kameni pisek hlinu (dělal si soukromou Hráz proti velke vodě 3 měsíce to trvalo každej pátek až nedele zvádla to v pohodě jen je pravda že to brždění bylo taký všelijaký byla to hloupost já vím byl sem nebezpečný to nezapíram ale už bych to vživotě neudelal proto tu mam taky ten dotaz..
pro ty co by se chteli navážet že si too měl nechat doviz tatrou boužel zklamu o tak uzkeho místa by se ani nevešel
Budte v klidu, souhlas. Ten pan Kratast to moc dramatizuje, ten se asi bez EU harmonizovaneho navodu a reguli ani neuprdne.
Ja mam vozejk Podlesak, T550, 125 x 200 cm, v TP do 750 kg, reling, pevnej ram, pevne bocnice a kdyz jsem kopal externi sklep, tak jsem udelal asi 250 jizd s plne nalozenou zeminou bridlici na skladku asi 5 km od meho domu v prubehu cca celeho roku. Vaha zeminy cca tuna, vaha vozejku 200 kg. Tazne vozidlo Skoda Favorit 40 kW. Naprosto v pohode. Nikdy zadny problem, a to jsem to brousil i v 10 cm napadaneho snehu prasanu a dalo se to bezpecne.
Poznani: oddelal jsem standardni napravu, rozlezla se do A. Nez prelisovavat gumy, a mit stejnou nosnost, vyresil jsem to jinak. Sel jsem k Podlesakovi co s tim. Reseni bylo genialni, koupil jsem novou nebrzdenou napravu,kterou standardne montuji na dvouose brzdene voiky - tezka robustni masivni naprava, disky petidirove, pneumatiky 13", koupil jem pneumatiky s oznacenim c = zatezove. Vse pasuje, prehozeni napravy 30 minut. Nic neodporuje udajum v TP. Ted uvezu na tomto vozejku bez rizika nevratneho pretizeni napravy i 1500 kg v pripade narazove potreby. Samozrejme to neprehanim a opatrne. Bohuzel jem udelal chybu, kdyz jsem vozejk novy kupoval, protoze jsem si tam mel dat hned z vyroby tuto silnou napravu a vyslo by me to jen o neco draze - delta cen. Prodejce mi rekl, kdyz se loucil: toto uz nikdy nemate sanci oddelat pretizenim. Ono to ma i jine kouzlo, kdyz se nalozi tuna na standardni vozejk, tak to plave, vlni se, skace, to pozna kazdej policajt co vylezl z kurzu ze je neco blbe. Ja tam mam tunu pisku / sterku a kdyz to prikreju plachtou - nedelam to - vozejk opticky jede jako by byl prazdny.
Toz tak.
dramatizuji? poznate az se neco stane. opet platí to s tou hloupostí jste přesně ten co se nedrží řádu a regulí- co na 50tce jede 80 vzdyt to jsou jen předpisy. na dalnici 130 pro vas znamena 180? no coz uz se k Vám nebudu vyjadřovat, moudřejší ustoupí. ti inteligentnější na této poradně mi musí dát za pravdu. jednou se dostanete do situace az si to mozna uvedomite, leč pozdě.
Takže ted máš Dvouosý příves? nebo jak tomu mam rozumět že najednou až 1500 kg protože pokud jemi známo tak na dvousy montuji 2x 750 kg nápravy
pozdni odpoved sice, ale prece: vozik Podlesak, T 550, origo do 750 kg naprava Alko. Po zniceni napravy vymena za 10 minut za nebrzdenou napravu z dvouoseho voziku 1500 Kg, petiosa, 13" pneu, cena 5500Kc. Taham to za Favousem / Puntem
Chovani na silnici: prazdne na 2,5 atm skace jako krava, 700 kilo idealni hmotnost, 1000 kg horni optimalni strop Praha - Brno 80 kmh, 1200 kg v klidu maximalni hmotnost prevoz kamene/suti steerku / pisku na cca 10 km po rovine a v klidu a s predvidavosti.
Podlesak mi rekl, ze tuto napravu v arealu testovali na 1500 kg v raci firemnich testu. Final zaver: baubau vozejk pozink plechac ani zadarmo !
no jo no, jak říkám. třeba by se Vám vozík mohl utrhnout z čuby, nebo prasknout oj a auto za vami by mohlo do nej nabourat, zpusobit tak skodu na majetku popřípadě na zdraví? to Vas nenapadlo že? asi ne nadarmo má vozík nějakou povolenou zátěž že?
a ted z druhá stranky představte si, ze pred Vami jede pitomec s tunou na vozíku a on se mu utrhne a vy vezete celou rodinu na výlet... příjemná představa že?
už jste někdy řídil auto s vozikem a praskla vam na nem pneu? s prázdným vozíkem budete mít co dělat.
nenadavam, spíš se divím co tu jezdí za idi++y. psal jsem bez urážky a slovo hloupý bych řekl, že není vulgární, jen vypovídá o intelektu.
no jo co by jste mel vezt dodavkou vezete na vozíku co by melo jít na kamion vozíte dodávkou. že?
kratast:
Jste zoufaly teoretik, krerý získává informace zřejmě z amerických seriálů a maximálně čtením zákonů a vyhlášek. Prorazil jste někdy na autě pneumatiku v rychlosti nad 80 km/h? A skončil jste v příkopě? Já prorazil v 80 km/h obě na jedné straně, v discích byly 5 cm díry. A ze směru mě to nevyhodilo ani o 10 cm.
U vozíku mě praskla guma taky. Ani jsem to hned nepoznal. Až v zrcátku jsem viděl, že ten vozík divně skáče. bylo na něm 450,- kg.
Jetli je tu někdo idi*t. tak jedině vy. To není urážka, ale diagnoza.
Běžte si rozumovat na zpovednici.
doplněno 08.10.13 20:09:Jen doplnění pro informaci. Oj se nemůže zlomit ani utrhnout, neboť výrobce tuto oj i závěs montuje i na vozíky o celkové hmotnosti 1300 kg. Pro nápravu platí totéž. Navíc vždy nakládám tak, abych oj uzvedl a připojil sám.
koukám, ze jste zažil snad uplně vše no jo někdo tu má od všeho klíče že?
kouknete se jak to dopada kdyz vam neco odlitne z auta, muze to být cokoli. tak chlape, zacnete přemýšlet. takových videí je na netu spousta, není to ojedinělé!
doplněno 08.10.13 21:01: ještě by mě zajímalo kde berete jistotu, že se oj nemůže utrhnout ani zlomit? budete se divit ale může
Jak souvisí video o nehodě způsovené předmětem na silnici s vozíkem naloženým pískem víte asi jen vy sám...
Takže vy tvrdíte, že oj vyrobená na zatížení 1300 kg. se utrhne a zlomí při zatížení 1000 kg. Dobrá dedukce.
Az ti bude alespon 13 tak nam něco zase napiš. A až jednou něco poznáš, tak můžeš radit jiným.
Doplnění: k tažení přívěsu jehož maximální přípustná hmotnost převyšuje 750 kg potřebujete řidičák se skupinou BE.
Nedávno za to jeden nešťastník dostal pokutu 25 tisíc a na rok zákaz řízení!
Ikdyž jsou v tom zmatky a zákon si protiřečí s výkladem ministerstva. adamek.cz/...
V případě sporu však rozhodne znění zákona, ikdyž údajně vzniklo chybou v překladu evropské směrnice. Takže do doby než zákon někdo opraví, platí nutnost skupiny BE.
doplněno 03.11.13 11:28:jirka2: Přečtěte si ten svůj odkaz ještě jednou a pomalu. Ten pán co vezl tunu na vozíku totiž ten vadný zákon neporušil. Jeho vozík byl do 750kg. Policisté by mu museli vozík zvážit a i tak by to byl jiný přestupek. Naopak pán v článku nevezl vůbec nic, jen připojil prázdný vozík s vyšší nosností.
doplněno 03.11.13 11:57:asi si to budete muset přečíst ještě jednou. Ten pán měl vozík prázdný. Je to i v tom článku psáno.
Za přetížení vozíku by asi hrozilo:
Bloková pokuta: Neuděluje se
Pokuta ve správním řízení: do 10 000 Kč
Zákaz řízení: 6 měsíců - 1 rok
3 trestné body
Jenže to by vozík museli zvážit. A to jsem ještě neslyšel, že by dělali
Ten pán co vezl tu tunu písku na vozíku značně riskoval. zkracovatko.cz/...
doplněno 03.11.13 11:37:Přečetl a pomalu kolik by zalatil za tu tunu naloženou? Roční zákaz a 25 tisíc kvůli 40 kg nad limit
doplněno 03.11.13 11:54:Na vozíku do 750 kg se může vozit okolo 400 kg nákladu podle váhy vozíku. To podle Vás znamená jen nějaký přestupek když tam naloží 1 tunu? Policajti si to umí spočítat a při podezření na přetížený vozík mohou ho nechat převážit. Mě se to kdysi dávno stalo Vezl jsem 8 pytlu brambor po 50Kg a vozík byl na 350 kg tehdy jsem platil 500kč a jeden pytel jsem musel dát do auta. S tím pískem je to jednoduché šxdxv x měrná váha písku. a nemyslete si že na to nejsou vybavení.Kolik můžete naložit je v techničku Něco podobného je i s vožením jízdních kol na tažném zařízení ale to už by byla jiná kapitola.
Kam se Vám stratila ta tuna písku= 1000KG
doplněno 03.11.13 12:14:Mám vozík ocelkové hmotnosti 750kg prázdný vozík váží200kg tak mohu naložit 500kg podle techničáku Tak podle Vás když tam naložím tu tunu tak se nic nestane? protože nepřekročím celkovou váhu soupravy 3500kg? Tomu sám nemužete věřit.
doplněno 03.11.13 12:41:Ty nepoznáš když Ti místo 1000kg přivezu 400kg? Neboj když budou chtít tak váhu zjistí.
a kdo ti dokáže jestly je tam 400kg nebo 1200 když nemaj váhu a na papíru je napsáno 0.4t . To jestly na to vozík má nebo ne je věc jiná . Papírově byl náklad v pořádku a pokutovat nelze
když budou chtít tak jo ale je to dost nereálné už vydim jak za tebou vysílaj celnáky s váhou .
No dost nerealné to je ale když nabouráš nebo někomu uděláš uraz tak poliši měří všecko a i pojištovna v tom případě nic nezaplatí. Já vím TOBĚ se to stát nemuže.
doplněno 03.11.13 13:32:Komu neni rady tomu neni pomoci. Přeji Ti abys to kafe nemusel pít v kriminále. Takových už bylo co tak mluvili. Jestli jsou pojištovny co hradí škodu kdy řidič porušil přepisy to nevim ale pochybuji.
doplněno 03.11.13 13:50:Ještě Ten kubík až tři písku a jiného nákladu na vdálenost 15 km za 300kč Avii Vyplatí se riskovat A vtom případě já budu pít kafe a Ty ještě nakládat.
doplněno 03.11.13 13:52:Zapoměl, dovezou avii ze stavebnin
doplněno 03.11.13 15:41:Co má společného řidičák BE s užitečným zatížením podle techničáku? Vozíku do 750 kg
to už je každýho věc jak s tim nákladem jede . Mě se to taky může stát neříkám že ne dokonce s tim nákladem jezdim 25km ale je to hodně o řidiči a předvídání. Za 15let co mám řidičák jsem neměl nehodu . A řešily jsme pokutování za vozík a ne jeho bouračku. Když na to nemáš holt pojedeš 5krát . Já udělám 2 jízdy a ty 10, U tvojí 4 fůry já už budu pít kafe , krom toho existujou pojištovny a pojistky neni to jen o zákoném pojištění
doplněno 03.11.13 15:03:poslední místo v týhle zasr... republice ,kde si lidi tak nějak pomáhaj a navíc zadarmo je tady. Takže je na každém jak s těmi informacemi co tady najde naloží. Když ti píšu že to vozím 25km tak mi nenut 15km za 300. Kupoval jsem vozík abych šetřil a ne aby stál na dvoře a jen tak mimo mísu mám řidičák na be
doplněno 03.11.13 15:58:jen to že mě policie může vy... a končím tuto debatu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.