Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení / přehlášení motocyklu poštou?

Od: akr* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

mám plnou moc k odhlášení zakoupeného motocyklu. Musím tedy osobně zajet odhlásit motocykl do místa, kde byl registrován.

Dotaz zní, zda-li se to nedá vyřešit i jinak než osobně, mám to tam přes půl republiky.

Není možno to zaslat na poždaovaný úřad poštou?

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

zaslat lze cokoliv kamkoliv, ale vaší totožnost si musí někdo ověřit...mít plnou moc znamená že jste se odhodlal dobrovolně jet přes půl republiky...

akr*
hodnocení

No, bylo to jinak, málem mi techničák neposlal vůbec. Nicméně po několika měsíční urgenci nakonec došel ale ne odhlášený na mne ale s plnou mocí.

akr*
hodnocení

Ani když se jim pošle kopie OP, nebo tak něco?

jen*

zkuste to naskenovat a poslat datovou poštou. . to by šlo*palec*

nu*
hodnocení

0x

co je datová pošta, a jak se zapíše datovou poštou do TP změna?

Pokud má jít o datovou schránku pčečtěte si zákon a zjistíte že u veřejné listiny neoze provést konverzi dokumentů, veřejnou listinou je občank, řidičák i techničák

Ten se tedy musí FYZICKY předložit, a zákon ukládá vytisknout do něj změnu

Pokud jde o plnopu moc zasílanou poštou musel by se úředně ověřit podpis pokud nelze žadatele ověřit podle o.p. na přepážce, a otázkou je jakým způsobem se na žádsot žadatel podepíše, tedy potvrdí svým podpisem že TP se záznamem převzal

hodnocení

0x

prodávající může zmocnit někoho, kdo to má blíže...

akr*
hodnocení

Nebo by bylo taky řešení, kdybych jí prodal a zašel si tam někdo jiný? To by taky šlo?

V plné moci jsou moje kolonky prázdné, můžu tam tedy napsat koho chci (nového kupujícího)

Tak by to šlo, ne?

Díky za rady.

PS: v tom okolí nikdo známý nebydlí, jedná se o Zábřeh u Jeseníků.

nu*

šlo by to i tak, odhlásí se to na někoho jiného

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]