Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jizda bez spz - spz za oknem po nehodě

Od: jarryk odpovědí: 13 změna:

Dobry den mam na vas dotaz v rijnu minuleho roku jsem koupil vozidlo ktere mi az do minuleho tydne stalo v dilne mam ho v poloprevodu tudis nedohlasene v utery jsem lehce celne naboural jine vozidlo a resil to s pojistovnou diky tomu ze to byl celni naraz jsem nemel ve predu spz ale za oknem a vozidlo jsem vezl do servisu ohledne nafoceni pro pojistovnu bohuzel me zastavila hlidka pcr a bylo mi sdeleno ze me predavaji ke spravnimu rizeni kvuli jizde bez spz bohuzel panove nechteli nic slyset a nezajmalo je ze kvuli pojistovne bych diky zasahu do skody nemel narok na opravu jak mi bylo sdeleno...lze se nejak branit nebo mam cekat az mi prijde predvolani diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

exew
hodnocení

1x

1. Prakticky na 100% přijdeš o ŘP a zaplatíš ještě pokutu.

2. Pokuď jsi do dnešního dne nepřihlásil vozidlo, tak můžeš dostat další pokutu až 50tis kč, že provozuješ vozidlo a neregistroval jsi se do 10dní. (tu lhůtu teď nevím z hlavy přesně, ale +-)

Vítej v ČR.

jarda3*
hodnocení

0x

To byl dost blby napad, melo to tam jet na podvalu nebo si to mel likvidator prijet vyfotit k vam... Nebo tam znacku nejak provizorne pridratovat, to by snad nebyl problem. Imho budete pul roku bez papiru a dost tisic lehci, dan za policejni a buzeracni stat...

jarryk
hodnocení

takze dnes jsem mluvil s pravnikem a ten mi rekl ze ztrata rp se resi pouze pri opakovanych prohrescich coz se mi teda moc nezda jinak asi budu cekat nez me uplne znicej no:-Di kdyz to nechapu takovyhle tresty davaj za jizdu pod vlivem apod.

nu*
hodnocení

0x

1.) zákaz řízení na půl roku

2.) 15 tisíc pokuta

3.) 4 body

--------------------------------------------------------------

a to se vyplatí

-------------------------------------------------------

bránit se lze u správního soudu a s dobrým advokátem z toho lze "vybruslit"

hodnocení

0x

prosím vás, jak to je když je auto dovezené a je postavené na zahraničních značkách? může se s tím jezdit nebo pouze na převozkách? nějak jsem to nikde nenašel

erikch*
Na zahraničních můžeš neomezené pokud je platná registrace v zemi vystaveni značek a samozřejmě platná pojistka( ta může byt i naše rozhodný údaj ne jen a pouze VIN auta a doba platnosti) pokud se ptas na prevozky tak je to asi nasny...

buss
hodnocení

0x

No a copak na to říká zákon? Můžeme si myslet, že je to blbost, ale je to tam, nic jsme proti tomu nedělali, nepověřili své zástupce. Kdyby to bylo jen na dojetí, stejně bychom jezdili furt. Pamatujete papírovou Bárty?

nu*
hodnocení

0x

k převozkám musí být dokald, pokud jsou převopzky zahraniční, je k nim doklad a povinné ručení, pokud jsou českíé, je k n im čistý techničák + protokol o TP z STK + zelená karta

jen*

počkej až si tě předvolají a počítej s notama na pár měsíců v čistírně. a poděkovat můžeš inteligentům, kteří jezdili běžně bez přední spz (hlavně v Prahe to byl národní sport).

rnk*
hodnocení

0x

To by mě tedy nenapadlo, že to bude problém. Já takto jezdil taky... A Když jsem vezl jedno auto do šrotu (tehdy ještě nebyla "ekologicka" likvidace) tak jsem jel s odhlášeným autem bez značek 20km. Asi jsem měl štěstí. :)

au1
hodnocení

0x

možná bylo lepší schovat značku do kufru a dělat blbýho, že to muselo upadnout někde po cestě

jen*

dřív se to tolerovalo a bylo to v pohodě. Také jsem takto vezl auták na přepis, značky sem sundal doma a jel deset kilometrů na úřad. a samozřejmě před úřadem policajti. Byla z toho domluva ale jinak prý až dva tisíce korun, ale to bylo ještě před tím, než si všichni vyčůránci začli sundávat přední značky kvůli radarům..:/

jarda3*

Mozna byla ta prava pricina na druhe strane, ze si represivne buzeracni aparat zacal ulehcovat praci timhle automatizovanym systemem, misto toho, aby policajti dali piratovi hned za usi... Jo lip uz bylo :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]