Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Před dvěma měsíci jsem koupil Fabii 04. Nyní odjíždím do zahraničí na delší dobu a auto potřebuju prodat. Problém je, že nevím jak ho prodat, abych nemusel platit daň z prodeje. Fabii jsem totiž koupil za symbolickou cenu od známé, která si koupila nové auto. Při prodeji bych za něj chtěl cca 40 000, ale to by znamenalo velký rozdíl mezi mojí kupní cenou. Jde to udělat tak, že auto bylo nepojizdné a, že jsem tedy ten rozdíl mezi mojí kupní cenou a prodejní cenou do toho auta vrazil v opravách a napsat to i do smlouvy? jiná možnost mě nenapadla.
Předem děkuji za odpovědi.
Není škoda se po 2 měsících auta zbavit? Je přece možné odhlásit auto z provozu, uložit SPZ do depozitu a až se ze zahraničí vrátíte, vesele ho používat dál. Jaga.
Jednou sem pořídil peknou octávku za 70 tisic v rakousku, přihláil jsem ji se vším za 7 tisic takže me vyšla na 77 tisic a z baráku šla za krásných 134 tisic nikam sem nic nepsal nic je to moje auto a já si ho mužu prodat a je m jedno jetli po roce nebo po mesíce prote mi nevyhovovlao a šlo musel by sis na tom zřídit nelegálni živnost a otáčet třeba 5 aut do meesíce aby na tebe přišli a ne jednou vživotě
Máš povinnost se přihlásit k dani z příjmu a zaplatit jí. Když to neuděláš, tak ti to buď projde a nebo ne.
Kamarád čas od času nějaké auto koupí a pak prodá dál ze ziskem.
Jednou takhle prodával auto . Za cca rok od prodeje se kupujícímu motor potkal. Navštívil proto kamaráda, aby mu zaplatil opravu. Ten odmítl. Za cca 2 měsíce mu přišel dopis z FÚ. Kupující ho naprášil a dodal důkazy.
Pokuta 30tis Kč, doměřili mu daň a z té daně ještě zaplatil penále.
doplněno 22.08.13 21:31:@rapid Z pohledu povinnosti podat přiznání a zaplatit daň není rozdíl.
Jistě ale neco jiného je že to koupim přihlásim a prodám dráž a neco jiného že koupim a ještě nepřihlášený prodá dál
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.