Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zelená chladicí kapalina

Od: in4mator® odpovědí: 4 změna:

Potřebuju dolít chladicí kapalinu (mám asi 2cm pod rysku) a zjistil jsem, že tam mám něco světle zeleného, takže by to měla být kapalina G48/G11, ale na netu mají kapaliny G11 barvu modrou nebo tmavou modrozelenou... Otázka zní: je zelená kapalina vždy G48/G11 a může se míchat např. modrá se zelenou? Ještě jsem narazil na předředěný zelený Cinol G48 do -30°C, na dolití by stačil, mám ho vzít? Díky. (Plán B je dolít to vodou...)
pneu4car.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

má skušenost je taková -zelená s modrou a naopak se dá míchat bez problémů hlavně tam nelejt červenou už sem byl několikrát svěskem toho že po smíchání červený a modrý či červený a zelený odešlo do měsíce těsnění pod hlavou

hodnocení

0x

myslím si to samý (dokonce jsem si nějak myslel, že zelená a modrá je to samý, jen to záleží na míře zředění); nevím, jak je to u novějším vozů, ale u těch starších by u takhle malého dolití klidně stačilo dolít destilkou - do zimy by to zas ubylo, takže by mělo být dost místa na chlad. kapalinu, aby to bylo dostatečně koncentrovaný...

gumid
hodnocení

0x

Fridex G48 modrozelený. Má ho snad každá benzinka, OBI, Hornbach, ...

hodnocení

0x

Pkd je třeba,dolévám jen vodu,na zimu změřím event vemu vzorek do mrazáku,ale vždy od výměny do výměny OK jen voda,ta se odpařuje,teda pkd je chl.soustava OK tam minimálně!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]