Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde nastartovat

Od: stewi1 odpovědí: 7 změna:

dobrý den mám doufám malý problém dnes přijedu na benziku vypnu motor nakoupím a když chci nastartovat tak nic otočím klíčkem a žádná reakce kontrolky svítí nezhasnou ani při dalším pokusu nastartovat světla rádio a vše ostatní od lelkt.funguje renault megane coupe jak mě kámoš odtáhnul tak na laně jsem motor nahodil bezproblému a dojel domu po vlastní ose doma reakce stejná otočím klíčkem a nic

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mohla odejít elektrická část spínačky,nebo relé co spíná proud pro cívku na startéru nebo uhnil drát co vede k cívce mohla odejít i samotná cívka startéru bude to chtít pohledat

standa1*
hodnocení

2x

Zkuste najít pojistkovou skříňku a prohlédnout pojistky , po pojistkách bude někde určitě spínací relé starteru, jestli při startování něco "cvakne" tak je většinou závada na starteru (to cvaknutí je sepnutí relé starteru) jestliže je ticho hledal bych závadu na kabelech ke spínačce...berte to prosím jako mou zkušenost, ne jako diagnostiku automechanika ;)

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Chyba bude od spínací skřínky až po startér.Nejprve bych vyloučil chybu starteru a to tak,žebych zkusil startovat nakrátko zkratem (samozřejmostí je zajistit vozidlo proti rozjetí vyhozením rychlosti a ruční brzdou).Další chybu bych hledal ve spínací skřínce.

stewi1
hodnocení

no rád bych to zkusil ale nevím jak

vyřadit,zatáhnout ručku a pak přivedeš kusem drátu na kontakt spínání tý cívky plus 12V napětí vemeš bud přímo z baterie nebo přímo s toho silnýho kabelu co je na cívce startéru pokud cívka sepne a startér otočí je problém bud v drátu či kontaktu či relé či spínačce

další co můžeš udělat je vypojit konektor ze spínačky v konektoru najít plus 12V a kusem drátu proklemovat s drátem co vede k cívce startéru pokud startér otočí je k.o. spínačka

yk5ru
hodnocení

0x

U megane častá závada. Na 90% je jen zoxidovaný kontakt na startéru.

stewi1
hodnocení

tak všem děkuji za radu ale taková volovina a už je to pojízdné.vlezl jsem do relátka startéru vytáhnul 3 pojstky očistil kontakty stejně tak na kablech a jen tak ze srandy zkusil nastartovat a světe div se megánek si dal říct a naskočil na první otočení.tak ještě jednou všem dík za rady já prostě nemužu mít normální závadu vždy nějaká volovina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]