Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám servis elektrokoloběžek

Od: rumicek® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřebuji najít servis na elektrokoloběžky. Zatím potřebuji diagnostiku. Koloběžka má mizivý dojezd (cca 4 km na rovině) a tak chci vědět, jestli je vada v akumulátorech, nabíječce nebo ve vlastní kolkoběžce. A je to noname.

Strejda Google mi našel servis nejblíž v Brně, potřebuji Prahu nebo alespoň středočesko.

doplněno 17.08.13 23:02:

Pravdo, odkaz na parametry jsem sem měl dát hned - je to dvojče tohoto aukro.cz/...

doplněno 17.08.13 23:07:

Ptal jsem se výrobce parametrově podobné koloběžky a ten mi řekl, že to s 95 kg živé váhy ujede přes 15 km při rychlosti 10 km/hod.

doplněno 17.08.13 23:32:

Baterky kontrolovali v autoservisu s resumé dobrý.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1.) no, když jsem si do vyhlédávače zadal ne servis, ale půjčovnu (a asi i prodejnu, ale podle toho jsem nehledal), tak mi v Praze pár věcí vyjelo (některý nabízí i servis - otázka jestli ne výhradně pro svoje zboží); navíc jsem krom elektrokoloběžek bral i jenom elektrokola a elektroskůtry; najít by se toho dalo asi víc, zas tak moc jsem se nesnažil:
e-cycles.cz/... (i servis)
speedbikes.cz/... (půjčovna)
elektrokola-elektroskutry/... (servis-asi ne přímo koloběžky)
(i kdyby nikde nebyli schopní či ochotní to provést, aspoň můžou dát tip)

2.) škoda, že jste neuvedl parametry baterie - V a Ah, případně rovnou Wh (= V * Ah) a asi i výkon (W) - jezdí to do kopce?, aspoň pro zajímavost, navíc by hnedka třeba elektrokolaři (nebo skůtraři) k tomu mohli říkat své (kolo asi není úplně stejný případ, protože tam si člověk asi přece jen pomáhá šlapáním podstatně víc než případným odrážením);
řekněme, že spotřeba na koloběžce je srovnatelná se spotřebou na kole - v tom případě by velmi zhruba měla platit spotřeba 20 Wh/km, takže aspoň takhle si můžete porovnat možný dojezd, jenže to je asi hodně nepřesné, baterie se snad nedá (a nesmí) vypotřebovat úplně; a hlavně tu spotřebu by to chtělo blíž specifikovat podle rychlosti (největší žrout energie) a stoupání (2. největší žrout energie); dal bych sem nějaké tabulky, ale ty, co jsem znal, už nějak neexistují; tohle je zas jen obecně: dfens-cz.com/...
já jsem dřív taky uvažoval o elektrokoloběžce, ale při porovnání možných dojezdů jsem si řekl, že je to prostě na větší vzdálenosti (o které mě šlo) nepoužitelné (kolo je trochu jiný případ, tam se dá elektrika chápat jako vítaná pomoc, jenže jestliže se u elektrokoloběžky dá baterie pod plošinu, tak máte nohy už tak vysoko, že si odrážení radši odpustíte (když je baterie nad zadním kolem, tak prosím, jenže to zas není ta koloběžka skládací...));
4 km je už ale extrémně málo (tedy pokud to není do kopce, to by mě u slabších typů ani nepřekvapilo, ale ty by vzhledem k výkonu do kopce nejspíš ani nejely);
a samozřejmě začít by se mělo změřením kapacity baterie, což by měl dokázat skoro každý (teda já se svou měřičkou zrovna ne...)

vlasatec*
hodnocení

2x
V Praze znám firmu A Je To. Mají vcelku šikovné servismeny. web je tuším e-darky.eu

isteron
hodnocení

0x

nie je už starý akumulátor? Možno už neudrží kapacitu.

aj56ybyvi
hodnocení

0x

Našel bych ti problém, ale jsem z daleka.

Tohle ti diagnostikuje každý průměrný člověk, který má elektrotechnické vzdělání. Klasický automechanik bude v koutě.

Elektro oprávářů je všude mraky.

doplněno 18.08.13 09:45:

V autoservisu ti kapacitu baterek nezměří.

Jediné co tam většinou mají je zátěžový měřák napětí. Ten je ale primárně určen na startovací baterie, jestli je +- schopná nastartovat vozidlo. O skutečné kapacitě baterie nám ale moc neřekne a už vůbec nic u baterie trakční, kterou tam nejspíše máš.

Skutečné měření kapacity baterie se musí provádět postupným vybitím plně nabité baterie. A poté ze změřených hodnot vypočítat kapacitu. To celé trvá hodiny.

hodnocení

Podle googlu jste všichni z daleka:) Ale už se blížím - našel jsem servis ve Strakonicích. Kdybych tam nemusel 2x, tak tam jedu...

Hledám servis koloběžek, protože už jeden autoservis mě celkem pochopitelně odmítl. Jediné, co nabízí je test akumulátorů. Já bych dal přednost nějaké diagnostice, třeba že koloběžka má nezvykle velkou spotřebu nebo tak něco.

Baterky by to nemusely být - stáří neodpovídá tak malému výkonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]