Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Zdědil jsem starý motocykl JAWA rok výroby 1979. Je ale bohužel bez klíčku. Vím že klíček měl jednoduchý tvar (podobný jsem našel na images.google a přikládám ho k souboru). Nevíte jak takový klíček nahradit? Děkuji
P.S. V žádném případě se nejedná o nelegální činnost!
doplněno 13.08.13 14:00:P.S. Taky se chci zeptat na jaké palivo taková motorka jezdí. Děkuji
BOSCH klicek.
Sezenes uplne vsude. V kazde vesnicke dilnicce, u kazdeho kutila, v bazarech, na vrakacich, v obchudkach...
Vsude se jich vali spousta. Jenm doma jich mam asi dvacet.
doplněno 13.08.13 14:02:Lze nahradit hrebikem hodneho rozmeru.
doplněno 13.08.13 14:03:vhodneho
ano na start tydle starší jawy slouží klíček na obrázku neměl by bejt problém ho sehnat mě se taky válí asi 2 v garáži
jinak motorka jezdí na benzín s olejem poměr 1ku40 -na 40l benzínu litr oleje
můžeš lejt naturál 95ku
Klasický "bošák" myslím že 80mm hřebík tam šel taky, ale bacha ne moc hluboko na tu směs pozor! starší Jawy jezdí na poměr 1:25 chtělo by to upřesnit typ.
Můžeš koupit nový - např. evv.cz/... a nebo jej nahradit hřebíkem...
Jak stará je ta motorka?
No - každopádně tankuj BA95 (příp. pokud bys někde ještě ´potkal´ BA91), obvyklé značení je Natural95 a přidej 1/25 natankovaného množství oleje do dvoutaktu (tedy např. na 5 l benzinu 2 dl oleje). Pokud ta motorka ovšem - náhodou, není OilMaster - ta ´maže´ benzin až v karburátoru a olej se leje do zvláštní nádržky pod sedlem).
Pokud to dýl stálo, víc oleje tomu neuškodí, spíš naopak
Opak neuskodi je pomuze. Cim tedy pomuze motorce, ktera dele stala ji vice namazat? Pokud by stala jeste dele, tak ji namazete 1:1, protoze to pomuze?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.