Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoškola - nervy ze závěček

Od: david63® odpovědí: 12 změna:
Zdravim
Ode dneška mi zbyvaji dvě jizdy v autoškole
Takze mě brzo čekaji zavěrečky a jsem z toho posledni dobou dost nervozní.
Jak se nejlepe koncentrovat na jizdy a testy?
Co pomaha? Nerad bych dodatečně delal jizdy nebo testy.
Děkuji za rady :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jinx*
hodnocení

0x

pokial mas moznost jazdit tak jazdi vsade kde sa da a niesu tam "pomahaci a chranici" a kde si v klude a v bezpeci mozes trenovat vsetko co sa da s ohladom na svoje schopnosti.Vedla mna sedaval otec a jazdil som este na S-120.Pokial sme mali cestu niekam na otocku tak otec isiel tam a naspat sme sa vymenili...aj za beznej premavky ale vacsinou mimo mesto som siel ja takmer vzdy.*smich*

P.S. Ja viem ze ten smiech by ma presiel keby...*ee*,ale s ohladom na to,ze sa dalo (13 rokov dozadu trochu menej aut )a ze mi to slo tak aj otec k tomu pristupoval sice s rizikom ale v moj prospech.

Zaverecky prebiehali v meste a presiel som len 3 ulice (cca 1.2km) a v pohode...(asi 3 ks felicia pocas celeho kurzu).

Ako sa hovori "tazko na cvicisku lahko na bojisku".Skutocna autoskola sa pre mna zacala o 4mesiace neskor,ked prisla zima a trebalo sa so zamrznutou S-120 niekam dostat.*smich*Az po prvej zime som bol vyskoleny...

k2

Radit nekomu v dnesni dobe trenovat pred zaverackami v AS jizdu po verejnych komunikacich je medvedi sluzba.

Poznamka o tom, ze jste to provozoval pred 13lety je pak jen vrchol absurdity rady.

jinx*

podla k2 to vyzera ako nieco v style sex az po svatbe.o absurdite nemoze byt rec.

k2

Sex az po svatbe ani ne, ale ridit auto (moto, bus...) az ve chvili, kdy mam RP v ruce ano.

Nevim, zda zijete v cechach ci mate RP vydany v CR, ale za takovyto "trening" hrozi 25-50tis. flastr+zakaz rizeni (v tomto pripade odklad vydani RP) na 1-2roky. Jako premie navic mozna "propadnou" i penize za AS (nevim z hlavy, jaky je na to termin).

S dnesnimi predpisy je riziko ridit i pionyra s AM, proto radit neco, co se jeste par let z5 tolerovalo, nebo nebylo tak drasticky postihovano je opravdu absurdni.

jh11
hodnocení

0x

Záleží jak se cítíš za volantem.

Práce se spojkou, rozjezdy do kopce i bez ruční brzdy.

Couvání parkování.

Testy třeba na PC

jarda3*

Nebal bych se toho, bud to pujde, nebo si priplatis dalsi jizdy a zkousky, to je to nejmensi... Stejne se kazdy nauci normalne jezdit az za par mesicu/let/nikdy az po AS...

hodnocení

0x

Učitelka na základce radila na zkoužky "dobře se nadlábnout". A ono to pomáhalo.

jinx*
hodnocení

0x

O.K. berem naspat.Pokial to tam mate v CR tak z ostra.Stale si myslim ze ak sa da niekde na polnej ceste skusit trenovat rozjazdy do kopca,parkovanie,cuvanie,obsluha vozidla ako taka (stierace,smerovky,svetla,kurenie popr.vymena kolesa).Myslim to len kvoli vseobecnej zrucnosti.

2.) sadnut na bycikel a vozit sa po meste sledovat krizovatky dopr.znacenie a situacie ktore tam prebiehaju aj kvoli tomu ak sa zaverecna jazda bude konat v tychto uliciach popripade v tomto meste.(kludne sledovat aj 30 min.)

Sledovat dopr.znacky kde by vas policajt alebo instruktor mohol nachytat...(znacka mierne prikryta konarom v uliciach kde je zastavba RD,jednosmerky,stopky,zakaz statia,otocenia a pod.)

3.Uz len sledovat v knihe je to len hra so slovickami..zapamatat si presne frazy.

jouker22
hodnocení

0x

ze dva panaky a budes ready *smich*

Vtip:-D

jarda3*

Jsem taky chtel napsat jako vtip par panaku na kuraz ale nechtel jsem byt prvni ;)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jo, v Liberci jsou komisaři pěkní lumpíci. Tak ty jízdy s nima je prý pěknej horor. Ti si tam žáčky až nechutně vychutnávají. Aby vás dostali do problémů, tak tak i navádějí zkušební jízdu. Kdo to nepozná, tak může odejít i pěšky. Bacha na ně , na všechny.

ronyx*
hodnocení

0x

Nervozní nebuď - není proč.
Testy se nauč a co se týká jízdy, tak buď hlavně úplně v klidu, protože nervozní člověk více chybuje.
Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]