Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorek zadních stěračů

Od: sirtnt odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

mám fiat punto a zlobí mě motorek zadních stěračů. Prvně se stěrač otáčel hodně pomalu a nyní nefunguje vůbec. Bo zběžné diagnostice jsem nepřišel čím by to mohlo být :) Napětí do něj jde. Pokud jsem ho napojil zvlášt na baterku tak se ještě o kousek pohnul, ale pak už jsem s ním nepohnul vůbec a když do něj pustím napětí tak v něm sice cvakne, ale ani se nehne. Díval jsem se dovnitř a soukolí vypadá v pohodě a vazelíny tam je dost. Kde by mohla být chyba?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

výstupní hřídel bude zarezlá, rozebrat, vyčistit a namazat. Vysunutí hřídele bez menšího násilí asi nepujde .

olinlitomericko
hodnocení

0x

...může to být napálené vinutí statoru (případně jsou-li tam uhlíky, tak rotoru) nebo "odcínované" či jinak uklepané přívodní drátky do tohoto vinutí. Motorky stěračů mají většinou velký proudový odběr, takče cívky docela trpí. Mrkni, jestli se někde opravdu pohyblivé části nedrhnou, nebo není ve vazelíně ulomený kousek plastu nebo kovu, který to blokuje a zároveň ničí elektrickou cívku. Držim palce ať nemusíš kupovat jiný motorek.

buss
hodnocení

0x

Měl jsem něco podobného na Fiatu a pak jsem ho úplně odpojil, po zastrčení klíče furt vrčel.

pavelnovotny
hodnocení

0x

Zkus to vyčistit. Nic jiného nezabírá. Já mám sice jiné auto, konkrétně Škodu Fabii, stalo se mi to taky. Koupil jsem kvalitní stěrače bosch aer/..., motorek z výroby. Po pár letech, bohužel, motorek odešel. Nevím, co se s ním stalo, tak jsem se podíval dovnitř, a zázrakem jsem to dal dokupy. Stačí to vyčistit a promazat a mělo by to jet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]