Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit octavii 2 1,9 TDI? nebo neco jine

Od: stihl odpovědí: 4 změna:

Ahoj jsme vlastnikem fabie 1 v PDcku a jsme velice spokojeny s vykonem a spotrebou,ale fabia je pro me mala a stve me spousta neresti pocinajicich serve pres korozi az k docela dost drahym dilum srovnatelne bezpecne s octavii 2.

Delam v autodilech,takze mam slevy a vim co se na octaviich kazi samozrjme mluvime pouze o motoru 1,9 TDI 77kw 2,0 TDi by byla vrazda i dkyz je mi jasne,ze octavie bude zdechla prti fabce a vykonove bych to srovnal jeidne 2 litrem,ale to ybch ted neresil.

na octavii neustale prodavame kompresory klimatizace je to vec,kterou prekousnu klima je fajn,ale davat 5 tis za kompresor mlus plno polozeka za tisice bych asi nechtel. jde mi hlavne o to co jsou za vady na octaviich? jestli se tomu autu nemam radej vyhnout. duvod proc volim zase koncern je,ze se mi libi a dily jsou dostupne a celkem levne ve srovnani s nejakym BMW nebo volvem i dkyz ty auta jsou uplne jine kafe.dulezite je uvest,ze naftaka uz tolik nevyuziju,protoze do rpace to mam jen 5 km jeste pred mesicem sem jezdil 25,ale naftaka chci i dkyz najedu 3 tis km,peotoze tu silu mi nahradi mozna nejaky 1,8 turbo,ktere bude zrat 4x tolik. a nejaky obyc benzij 1,6 me nikdy neuspokoji v tech kopcich.

fabii prodam asi pouze za 40 kvuli tomu,ze byla bourana a mam dalsich 80 tis. takze asi za to chci koupit novy auto. je rpavda,ze octavie zacinaji prave na 120 tis,ale najit se neco da i golf 5. s B6 passatem uz to je horsi.

kdybyb se mi libila 1ckova octavie jdu asi do ni,ale jsou to uz vylitane auta a musela by byt v plne palbe s maxidotem tech je malo aj v octaviich 2 bohuzel. je docela blby,ze chci suer vybavu za malo penez to si nebudem nic namlouvat,ale spis chci poradit jestli to je dobra volba pripadne alternativu co zere zarucene stejne jako TDi do 5 litru. ted jezdim za 4-2-5.5 mesto skoro porad mesto mimo mesto 4 litry

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

hodnocení

0x

No, když děláš v autodílech, tak by jsi snad měl mít přehled, jaké díly se na octavii prodávají nejčastěji.Napsat, že kompresor na klimu mi příjde trochu mimo, už z toho důvodu, že je možné ho v celku dobře repasovat.

Jinak 2.0 TDI je dobrou volbou oproti roku výroby.Ty poslední i PD měly vyřešené problémy, které tento motor měl, takže to spíše záleží o financích, které chcete za vůz vložit...

ondik007
hodnocení

za tyden sem prodal pouze 10 kompresoru na octavii 2. 99% idlu se prodava na francouze, na skodovky sme prodlai jen filtry, a tycky stabilizatoru,takze asi tak. dkyz reknu 120 tis,tak je jasne,ze si nekoupim novejsi nez 2005 no je nesmyslne

erikch*
Co se týče výkonnosti...není nad tebou opomíjené BMW,kdo se svezl i s jednoturbem v trilitru mi da za pravdu,Baworsko výkonové začíná tam kde koncern konci se svým vrcholem,ale to není podstatně...pro troše běžně pece a dodržování základního pravidla o blbnuti s bafikem az po zahřátí motoru te ten motor přežije...na rozdíl od koncernu dostanes z Mnichova za své srovnatelne kacky opravdovou kvalitu ne reklamu...No a co takhle jeden z vůbec něj naftových motoru nedávné minulosti a sice 2.2.od Hondy...v Čechách trošku neprávem opomojeny právě v důsledku zaslepenosti koncernem,ale paramatrove a spolehlivosti je na tom násobné lépe než cela TDicka...Zkus se porozhlednout trošku dal než na světové zcela zaneebatelny český rybnicek a možná sam zjistis jak se věci opravdu maji...No a at už si pak vyberes cokoli kupuj ojeté jen a pouze zapadne od hranic CR...neprohloupis.naopak...tak šťastnou volbu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]