Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejsem majitel vozidla ale čkp to je jedno

Od: herspic* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, v loni jsem prodal vozidlo a pánoj jsem dal spolu s kupní smlouvou i plnou moc, pán si to na sebe nepřepsal a po 200tech mi přišla výzva na zaplacení deset tisíc. Čkp mi řekla že ji kupní smlouva stačí, ale že bych měl oznámit prodej auta na Měú, ale tam bez velkého tp nepochodím. Co mám dělat? S panem v kontaktu nejsem vůbec a mám jen kupní smlouvu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

žýdný úřad nebude řešit váš přestupek až do doby, kdy se o přestupku nedozví...úřednící neví o tom, kdo kdy a komu a jaké auto prodal atd...v momentu kdy někdo vaším autem ujede od benzinky nebo pojede tunele kd eje šedesátka stodvacítkouz, začšnou se orgány pídit po tom kdo je provozovatelem...a budete obeslán

mimochopdem auto bude na vás v regsiutrui psánoi tak dlouho, dokuid neudcěláte co vým ukládá zákon

1.) nebýt líným, najít si v prodejní smlouvě adresu nového majitele a napsat mu aby poslal velký TP k provedení odhlášky

2.) pokud je adresa a rodné číslo platné a dotyčný nezareaguje, upozirníte jej že si necháte si za 100,- kČ vystavit duplikát TP a odhlášku uděláte dodatečně, doklady mu pošlete, je na něm zda pak auto přihlásí nebo nepřihlásí

3.) pokud nový majitel mezitím zemřel nebo se odstěhoval a neznáte proto jeho osobní údaje, a tedy nev íte, na koho máte auto odhlásit , bude v systému auto NAVŽDY zapsáno na vaše jméno.

Mohlo by se stát, že vás ČKP bude oslovovat každý rok, nebo jednou za 6 měsíců...při troše nepozornosti stačí když nezareagujete do 30 dnů a je to pro ČKP důvodem podat žalobu, respektive na vydání elektronického platebního příkqazu soudem...

No a na závěr, může se stát že po vás někdo zdědí neexisatující auto a bude tak mí černého petra

1) Musím označit tuto odpověď jako velice správnou.

2) Musím označit tuto odpověď jako velice slušnou, páč pan nu, má občas hrubší slovník, i když pravdivý.

repkin*
hodnocení

0x

Na úřadě jste měl vozidlo odhlásit, toto je však přestupek, který řeší úřad, né ČKP, takže bych se poradil s právním zástupcem a ČKP odkázal do patřičných mezí.

hodnocení

0x

herspici, častý a stálý dotaz.

Porušil jsem zákon, že jste nenahlásil změnu majitele. Váš prohřešek je již promlčen. S čkp budete mít boj, ale pokud budete epostupova správně vyhrajete.

Musíte čkp doložit, klidně i elektronicky vyplnit formuláře, přiložit sken kupní smlouvy a vše vložit on line do případu. Musíte to stihnout do 30 dnů.

Pak již jen 1x za týden kontrolovat stav případu a urgovat a urgovat.

Klidně se ptejte dále.

herspic*
hodnocení

Jak bych měl podle vás urgovat? Děkuju

herspic*
hodnocení

Všechno jsem doložil online, včetně kupní smlouvy, jak mám podle vás urgovat, po vyrozumění nebo po vyjádření čkp?

Otevřete si případ on line, dle poučení ve výzvě od čkp na druhé straně. Pak budete postupovat podle toho co tam uvidíte, nebo se ozvete on line a já Vás povedu...

herspic*
hodnocení

Bylo by to asi nejjednodušší udělat duplikát, ale na základě čeho mi ho udělali když nemám ani malý tp? A hlavně když udělám odhlašku, budu ji mít ke stávajícímu datu, a ne k tomu když jsem vozidlo prodal, tak stejně po mne čkp půjde.

herspici, vy hledáte jak to nepůjde, hledejte jak to udělat.

Zkuste se ozvat on line..

nu*

nejste majitel vozidla tak nepůjde, máte smlouvu ne, a evidenční ´´uukon udělaný dodatečně lze vysvětlit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]