Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinnost označit polohu vozidel při nehodě

Od: zvidavajanca* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
byla jsem sražena autem na křižovatce, když jsem jela na kole. Nehoda se neobešla bez zranění a tak jde do správního řízení. Při jednání s policií u nehody, kdy jsem potvrdila, že chci jít do správního řízení kvůli svému zranění mi bylo sděleno, že jsem se dopustila přestupku (a viník nehody taky), protože jsem neoznačila polohu vozidel po srážce.
Nemám řidičák, takže jsem o této povinnosti nevěděla. Nevím, odkud bych se o tom měla dozvědět? Chápu, že neznalost neomlouvá... A navíc, čím sem to měla udělat?
Dále bych se chtěla zeptat, co mi za to hrozí?
Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Vám vcelku nic nehrozí.K nehodě se zraněním se vždy má volat policie.Je na policii,jak posoudí vinu jednotlivých aktérů nehody.

zvidavajanca*
hodnocení

Vina je jasná - řidič auta mi nedal přednost. Ale kdo to měl udělat?
Udělala jsem kotrmelec přes přední sklo, takže jsem byla docela v šoku, ale ne v bezvědomí...

že jste postupovala přesně dle doporučení policie a nic jste neporušila?

policie.cz/...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Je mi to líto, ale asi tě nepotěším. Sice, jak jsi tu situaci popsala, tak ohledně té situace je věcí záznamu situace povinnost asi na řidiči auta a potom následně na Policii. Ale v našem blbém státě, kde je těžká vymahatelnost práva a jisté možné korupční jednání i ze strany Policajtů bych teda byl ve střehu. Osobně si myslím, že jsi nespáchala žádný přestupek a při dalším jednání z kýmkoliv rozhodně trvej na tom, že jsi byla otřesením po pádu mimo. Držím palce, ať ti to dopadne dobře.

danecekdan*
hodnocení

0x
Pokud jste po střetu sebrala a odtlačila Vaše jízdní kolo, řidič přeparkoval vozidlo a není jednoznačné zavinění dopravní nehody - vzniknou rozpory o průběhu dopravní nehody v podání účastníkuů, nemůžete se divit. Jak mají zjistit viníka, když zničíte stopy a hádáte se o zavinění?
Přečtěte si §47 zák. č. 361/2000 Sb. a v souvislosti s tím § 125c stejného zákona.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]