Dobrý den. Nedávno jsem vezl kamaráda a měl výhrady k mému stylu jízdy. Mám VW Polo 1.2jku a jezdím s ní kolem 4-5 litrů, ale jezdím na 2000 otáček pořád a řadím u 3tisíc. Prý tím ale ten motor ničím, že to je moc málo na benzín prý, že mám řadit prý alespoň u čtyř tisíc a pohybovat se kolem 2,5 tis. otáček při jízdě, jinak prý PODPALUJU VENTILY. Co je na tom pravdy?
Jezdím s benzínem(LPG) 1.3 od 800ot/min. Pokuď mi výkon motoru při těchto otáčkách stačí, nemám důvod řadit nižší převodový stupeň. Zatím jsem s tímto autem najel jen já cca 250tis km a motor je stále OK.
měl bys to upřesnit.měl i neměl pravdu... na tomto motoru se běžně podpalujou ventily ale nemyslim si že by na to měl až takovy vliv styl jízdy... jinak si myslim že v pohodě.. ja jezdim s benzinema i kolem 1500 ot i min někdy..
alfonz11
Tak za prvé jste nepochopil nejspíš otázku, ptal jsem se na styl jízdy nikoli na výrobní nedostatky a za druhé, takovéto problémy již z výroby měli problémy HTP 40kw. Novější 47 a 51 kw již na to netrpěli ,,konstrukčně,, Já se ptal ale na něco úplně jiného- pokud se benzínový motor pohybuje pouze v rozmezí otáček 2-3tis, jestli mu to škodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.