Nejste přihlášen/a.
Zdravim.Mam mensi dotaz.V sobotu jsem mel mensi tukanec se svym os.vozem pri predjizdeni.stalo se to presne takto:
Pan jel predemnou v Toyote ,po chvilce zpomalil,zacal najizdet ke krajnici (k chodniku),ja ho chtel objet a kdyz jsem byl kousek od nej,pan dal blinkr a zacal se otacet.moje rychlost byla kolem 30km a narazil jsem svym pravym rohem auta do jeho leve zadni casti (vzal jsem ho naraznikem na kolo a kousek dveri s blatnik)Byli jsme kousek za prechodem pro chodce a byla tam plna cara,pan se otacel do protismeru.vzhledem k tomu,ze jsme od sebe byli kousek,ja blinkr zaregistroval ale ,krom slapnuti na brzdu uz jsem nestihl vubec nic,kolize to nebyla velka,trosku jsem mu prohnul lem dveri a lem blatniku + odreny disk,ja mam blatnik KO,zarazene svetlo a praskly naraznik.
doplněno 03.11.13 23:50:prejeli jsme prechod,u retarderu pan zacal najizdet k obrubniku,ja ho chtel objet a kousek za retarderama se on zacal otacet...chci se zeptat,ci vina to byla?mame vinu oba?sepsali jsem zaznam o skode,vymenili jsme si kontakty a jako vinika jsme uvedli me.me jen zajima,jestli jsme na tom nemeli vinu oba,pripadne,pokud by mel vinu pan v toyote,lze to nejak resit s pojistovnou?policie u nehody nebyla.dekuju vsem za odpovedi
Pokud si neseženete někoho, kdo by Vaši přiznanou vinu zpochybnil ve Váš prospěch, tak s tím nic nenaděláte.
Z Vaší výpovědi není jasno přesně jak probíhala situace...
Musel by být podrobný nákres přesného místa a rozestavení vozidel. Z fotky se to nepozná.. (určitě jste na místě hned vše fotil, páč máte v telefonu foťák...)
diky za info,tak nejak jsem to predpokladal.co ted muzu ocekavat?zvyseni pov.ruceni za skodni prubeh,spoluucast?auto mam pojistene u Slavie a do onoho dne jsem jezdil bez nehody,s plnym bonusem.
Viník jste vy, on jen udělal přestupek že přejel plnou čáru.
Ztráta bonusů - záleží na pojišťovně a konkrétní smlouvě. Pokud by chtěli zvýšit pojistné, tak můžete smlouvu ukončit (depozit, změna vlastníka = ukončíte ihned resp. dnem kdy toto oznámíte pojišťovně) a pojistit jinde nebo to pojistí někdo jiný.
Dotaz na vinu zde je naprosto irelevantní, budete se bránit tím, že: na intu mi řekli, že ...? Problémem je i popis situace účastníky. Pokud jste byl přesvědčen, že viník nejste, měl jste volat Policii. Nakonec jí to můžete oznámit i nyní. Nebo se měl na místě šprajcovat a nebrat vinu na sebe. Je třeba to rozdělit na dvě části, co porušil řidič Toyoty a co vy. Pokud bych si byl jistý, že mi tam vjel, nenechám se. A to vy nejste. Jsou tam kamery? Je tam zastávka, ostrůvek, čára ... Víte, že vás mohl omezit? Vozte s sebou výcuc důležitých částí zákona. Buď jste se přiznal, nebo vinu/nevinu řeší příslušné orgány.
Sice zde vám dávají všichni vinu, ale já bych vinu dal tomu, kdo při odbočování ohrozil řidiče jedoucí za ním a nedbal zvýšené opatrnosti (viz § 21 Odbočování zákona č. 361/2000 Sb.). Zejména, zdali zajížděl ke kraji a pak teprve dal znamení o změněně směru jízdy.
nevim,zda odbocoval,nebo se otacel,dle meho nazoru se chtel otocit,odbocka tam sice je,k nejakemu vrakovisti,ale vzhledem k tomu ze bylo videt,ze maji zavreno,pochybuju,ze tam chtel jet.a bylo to presne tak,jak pise fas...nejprve zacal najizdet ke strane a kdyz jsem byl kousek od nej,zacal se s blinkrem otacet.tezko soudit,komu by pripadla vina,myslim si,ze jsme tam udelali chybu oba,on tim,ze se otacel za prechodem pres plnou caru a ja nedodrzenou vzdalenosti a predjizdenim u plne cary...vinu jsem vzal na sebe,nasledku se nebojim,jen me zajimal nazor ostatnich
buss: tezko rict,zda jsou tam kamery.stavi se tam nove panelaky,vsude je to samej nakladak,bagry apod..v dobe nehody na zastavce nikdo nestal,svedci jsou pouze moje zena a zena toho ridice.
susen a z tohoto popisu určitě není jasné, kdo nehodu zavinil...
určitě jí nezavinil tím, že chtěl přejet plnou čáru,
určitě jí nezavil tím, že nedodržel bezpečnou vzdálenost při předjíždějí,
a takto můžu argumentovat do večera, ale jen do té doby, nežli bude podrodný plánek a výpověď obou..
Do té doby je to jen spekulace...
S tím se nedá, než souhlasit. Já se přikláním k fasovi. Pokud dělám na silnici nestandardní manévr, a tím rozhodně otáčení s najetím k pravému okraji je, dbám zvýšené opatrnosti a nesmím ohrozit ostatní účastníky silničního provozu. Pokud by byla vozovka dostatečně široká a řidič, který se otáčel najel ke středu vozovky se zapnutou směrovkou, pak by byla situace jiná a řešila by se jako odbočování vlevo.
Podle mně, je viník druhý řidič. Ten, kdo je nabouraný z boku bývá i viníkem. Záleží na více okolnestech, ale takto bych se bránila já. - pt
Ten, kdo je nabouraný z boku bývá i viníkem...takto bych se bránila já.
Az tohle budete s vaznou tvari tvrdit PCR ci na prislusnem urade tak si dojdu koupit listky do prvni rady...
PT kde soudíte? Vy si sama odporujete (je viník, bývá vinen, záleží) . Kde je důkaz o vině? Kdopak rozhoduje o vině, trestu?
doplněno 04.11.13 21:02:PT přečtěte si řádně, co píšete, jsou tam 3! výroky.
"buss", no a nemám pravdu? Když jedu rovně a druhý mi tam vjede, jedno jestli se točí, či odbočuje, přece může začít manévrovat, když zjistí ve zpětném zrcátku zda může. Vždy při takových manévrech musím dávat pozor, co se děje přede mnou a za mnou a ne, jak mně napadne. Ten co se zde ptá, tak mu poradím, aby raději myslel i za druhé, neboť nevíte, kdo je v druhém autě za volantem. - pt
Ale no tak! Kdo je vzadu a kdo vpředu, když na vás někdo nacouvá?
Tím chcete říct, že ten vpředu se řízení věnovat nemusí a sledovat situaci za sebou už vůbec ne?
všechny bych vás vyhnal na stáž na obecní úřady na oddělení přestupků, kam policie předá složku o nehodě. když se řidiči nedomluví. a spoustu jiných případů.
Soudit někoho podle toho, že má ten druhý rozbité dveře..
Dokonce i nejvyšší správní soud musel rozhodovat o mnoha nejasných nehod..
To jsou právě ty pokud a kdyby. Nejprve je vaše tvrzení, že viníkem je vždy ten vzadu, pak začnete obracet pokud... Už jsme viděli i pár případů v televizi, kdy řidič tzv. vybržďoval jiného řidiče a soud rozhodl v jeho neprospěch, tedy, že viníkem byl ten vpředu. Samozřejmě, že bez důkazů a svědectví byste měl patrně pravdu.
Bohužel je vžita spousta klišé: Viníkem je vždy ten, kdo jede vzadu, ten, co předjíždí, ten, co jede rychle, ten, co má na RZ 1111, Ten, kdo má černého bavoráka atd. Le vždy je třeba posoudit situaci a přesně v duchu zákona posoudit, kdo co porušil a teprve pak soudit.
Tvrzení, že viníkem je vždy ten, kdo je vzadu mi připadá jako ten vtip o znásilnění. ... "O znásilnění se v žádném případě nejednalo, žalobkyně mohla kdykoli odejít."
Ahoj. Pan Susen pána Toyotu objížděl, když tento ukazoval zajíždění k pravé straně. Při objíždění se někdy děje, že se přejíždí plná čára. Nebývá zvykem v takovém případě vozidlo naklánět na dvě kola a takto objíždět vozidlo napravo, aby se ta plná čára nepřejela. Nebo čekat až se cesta uvolní. To ba taky mohlo trvat do soudného dne. Pan Toyota asi neviděl vozidlo pana Susne a udělěl chybu, že mu vjel do cesty. Pan Susen udělal chybu, že vzal vinu na sebe. Chyby se stávají a za chyby se platí.
Máte řp? Už jste někdy četl v zákonu 361/2000? Osvěžte si, co je to objíždění! Nikdo z nás tam nebyl, jak ukazoval zajíždění k pravé straně? Vyjadřovat k tomu by se nemělo, není dostatek info. Ono někdy i Policie má problém s určením viníka, to nemluvím o správním orgánu (vč. soudů, vím o soudci, co soudil nehody, ač neměl řidičák).
Soudce bez řidičáku nevidím jako problém. Zrovna tak nemusí mít průkaz na zemní stroje, nebo chemické minimum při souzení traviče nebo zbrojní průkaz pro posouzení přiměřené sebeobrany. Důležitá je znalost zákonů, zdravý rozum a přizvání znalců.
Jestli už byl v té zastávce, tak je to pro něj ještě více přitěžující okolnost. Už jsem to psal několikrát. pro mě je to jasná záležitost. Neměl jste brát vinu na sebe. Mohl byste to zpochybnit, pokud byste měl alespoň foto situace po nehodě. Takhle je to jen tvrzení proti tvrzení a proti papíru, kde jste uznal svou vinu.
byl tam tak napul,proste si najizdel.ja vim,ze s tim ted uz nic neudelam,vinu jsem na sebe vzal ani ne tak ze strachu nebo z soku,ale spis proto,ze jsem to s nim nechtel resit,zkousel tam na me figle typu,ze mu sviti kontrolka motoru,ze musi zavolat asistencku apod. jeho zena tam okolo litala jako blecha v krabicce a ja mel v aute male deti a nechtelo se mi cekat.kdybych jel sam,klidne volam Pomahat a Chranit a pockal bych si tam,ale takhle...ja na svem aute skoro nic nemam,resp,vzal jsem ho pravym prednim blatnikem,ktery mi v kvetnu znicili,kdyz mi pred domem do auta najel pan s nakladakem a z mista ujel bez toho,aby nechal listek nebo tak neco,novy blatnik uz mam doma par tydnu,o nic vic jsem neprisel.
susen, již to neřešte, pro příště budete poučen.
Pokud se obrátí na poradnu ten druhý, tak mu taky poradíme, že za to může ten druhý, páč to napíše trošku jinak. Vždy ve svůj prospěch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.