Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia-klepe řízení

Od: 77 odpovědí: 5 změna:

Zdravím,v řízení na felcii (1,3 MPi bez serva) něco kovově klepe,děje se to při tom když se volantem otáčí třeba na pravo,a pak nalevo,tak v tom kdy se mění pohyb ze strany na stranu v tom něco kovově klepne...čepy jsou cca 6 měsíců staré,origo TRW...připadá mi že je to víc na pravé straně,a právě tam jsem si všiml že je manžetka čepu řízení prodřená-může to s tím mít souvislost?...manžetku vyměním a dolním mazivo,a čep nemá při kývání s kolem žádnou vůli,ale bojím se jestli už se nezničil

Nebo může to dělat ještě něco jiného?...dikes za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

čepy můžou odejít de facto hned-stačí "šikovně" trefit mějaký výmol...o "originálu" moc hovořit nejde,jelikož co si automobilka nevyrobí sama (a to je víc jak polovina komponent) je aftermaketem i origem zároven...nicméně k věci-pokud vám řízení jakoby kovově klepe,bude nejspíš jeden z čepů k.o.-jednoduše to pozná kterýkoli mchanik správným "kvrdláním" kola u auta na zvedáku-může být k.o. i něco z dalších prvků nápravy(uložení čepu ramene atd.),ale platí výše uvedené...zakedte s autem někam na dílnu v okolí a mechanik vám řekne(solidní i ukáže) co a jak...

77
hodnocení

Tak jsem zvedl auto na hever a asi je to opravdu řídící čep na pravé straně,pomocník točil volantem a nejsilnější zvuk šel z toho čepu...zase není to nijak silný zvuk,v autě to ani při otevřeným okně skoro není slyšet,a když běží motor tak už vůbec ne...kolo při zahýbání do všech stran ale žádnou vůli nemá,jen je slyšet to lehké klepání...řízení nikam netáhne a kola reagují na pohyb volantu okamžitě,žádný mrtvý chod volant nemá...myslíte že je to nebezpečné?...auto si vzhledem k finanční situaci budu moct dovolit opravovat až v září,teď mám obrovské vydání a ještě mě čeká pracovní cesta s tímhle autem do Polska,tak jestli to má šanci bez problému zvládnout...při jízdě žádné problémy nepozoruji

hodnocení

0x

koukni na silent ramene a to jak ten co de do kastle ten vzadu tak ten co je v nápravě

dále to máže bejt ten spodní čep -kulák

monter*
hodnocení

0x

Mně to klepání v zatáčkách dělaly vyběhané homoklouby,čepy byly O.K. Já jsem koupil neoriginální a jezdí to dobře a nic neklepe.

77
hodnocení

To ale nikdy v zatáčkách,to bylo slyšet jen když auto stálo na místě a točilo se volantem,navíc musela být otevřená okna aby to bylo slyšet...už je to vyřešené,byl to čep řízení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]