Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia kontrolka oleje

Od: 77 odpovědí: 5 změna:

Zdravím,felicia 1,3 MPi občas problikne kontrolka oleje...to občas musím definovat,děje se to jen tehdy,když ze zvýšených otáček motor jde na volnoběh,při tom to třeba 3x lehce problikne,poté už nic,může to běžet na volnoběh třeba 5 minut a neblikne to

Olej je mogul extreme 10W 40,cca 6 tis km,je jej dost(pod horní ryskou)a olejový filtr je originál škoda

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

0x
Nech si tlak v servisu změřit. Potom uvidíš.

mourekk
hodnocení

0x

já měl totéž v dubnu, olej asi 1,5 roku starý, vyměnil jsem olej a spínač, a za tři měsíce to svítilo pořad a odešel znovu snímač. Klonil bych se ke změření tlaku

77
hodnocení

Teď jsem zkusil vyndat olejové čidlo,očistit jej a očistit ten kanálek co k něm vede...po složení to nebliká,takže asi závada čidla...kdyby se to objevilo znovu tak zkusím čidlo vyměnit,přece jen je to obyčejný spínač který může odejít

martinhajek*
Porucha baroskopu je pravděpodobná, ale víš jak - pro klid duše, kdyby náhodou ne...
Při ucpaném kanálku se tlakový spínač chová jinak. Buď kontrolka mazání nezhasne, nebo až po chvilce, nebo se nerozsvítí.
77
hodnocení

Tlak je dobrý,to jsem dneska nechával v praxích měřit a olej vystříkává ze všech kanálků u vahadel se silnou intenzitou...koupil jsem nové originální čidlo a nic špatného se neděje,tak uvidíme

Motor má 250 tis to by ještě nemělo být na tu 1,3 nějak moc...co jsme měřili kompresní tlaky tak jsou OK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]