Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz, bojím se toho už pár let vlastně od te doby co mám papíry, jaký postih je za to když omylem vjedu na dálnici ( někde je to značení opravdu chaotické, popřípaděs někdo vás nepustí z jízdního pruhu a jste tam raz dva..), tak je za to nějaká pokuda, nebo jenom když vás přistihnou policajti?.. Díky
Nejdřív se nauč ovládat auto - ať nemusíš ´přemejšlet´, kde je páčka blinkrů a jakej tam máš kvalt - to můžeš i na okresce.
Pak se nauč zvládat silnější provoz na známých místech - nenech se ´tlačit´ do chaosu, jezdi natolik pomalu, abys stíhal vnímat značky, okolní auta, cyklisty, chodce - ´kašli´ na to, že na tebe budou někteří troubit nebo mávat - ty jsi řidič zodpovídající za tvé auto, ne oni.
A teprve potom zamiř do ´neznáma´ - a nenech se tím neznámem rozhodit - pak se ti nestane, že někam vjedeš "omylem".
Já už jezdím dva roky, ale jak už bylo řečeno o něco výš, kdy jsou ty značky dálnice na poslední chvíli, a když člověk jede rychleji, nebo když mu někdo neuhne v pruhu nemá šanci.. Jinak samozdřejmě rozdíl od dálnice s poplatkem a bez poznam..
No jo... Já jezdím přes 30 let a mám najeto, odhadem, 1,7mio km...
Oba píšeme o tomtéž - jen každý jinak - nemělo by se ti stát, že "člověk jede rychleji"... Podobně "někdo neuhne v pruhu" - prostě vyhoď blinkr a čekej, až "někdo uhne", je to stejné čekání na ´volno´, jako v případě každého jiného ´dávání přednosti´...
Hlavně se chovej tak, aby ostatní věděli, co od tebe mohou očekávat - ne chaoticky, ne zbrkle - zřetelně, jasně, klidně. Co na tom, že někam dojedeš o pár minut později - hlavně, že dojedeš v pořádku.
Je naprosto jedno jak dlouho nebo kolik kilometrů jezdíš, podle toho co píšeš, asi moc jezdit neumíš, když ti dělá problém sjet z dálnice. Netvrdím o sobě, že umím řídit, sám musím občas jezdit dle navigace a je pravda, že třeba v Praze jsem už kolikrát přejel, na dálnici se mi to ale ještě opravdu nestalo. Pokud přejíždíš, tak nejezdí jak prase, ale zpomal a vyjma zrcátek se koukej také na značky. Pokud ani toto nezvládneš, tak potom předej řízení někomu jinému. Lepší radu bohužel asi nemám.
On ale nepíše, že má problém sjet z dálnice, ale právě naopak, že se někdy nevědomky na tu dálnici dostane. Stačí si splést výjezd na kruháči a už jedete po jednosměrce, na jejímž konci čeká značka "Dálnice" a není cesty zpět. Musíte ten kousek k nejbližšímu sjezdu jet po dálnici, a kdyby vás chytli, už je průser.
kluku, nekomentuji argumenty (ne)výmluv.
odpověď je: Policisté vám totiž mohou udělit pokutu v blokovém řízení až do výše 5 tisíc korun, ve správním řízení pak až do 100 tisíc korun!
samozřejmě co se zde napsalo,je pravda ale každý někdy udělá blbost a může mít najeto x kilometrů.Taky jezdím celý život a
loni se mi něco podobného stalo.Kdo zná R55na Zlin tak poslední část sloužila jako objezd Otr.když se tam opravovalo,bez
známky.Nyní to už neplatí a moc lidí tam ještě jezdí,já jsem tam taky autom.odbočil a zpět to už nešlo,tak jsem se snažil
co nejdříve zmizet,je to 5minut a na výjezdu mě chytila celní správa.Tak to bylo 2500 ale protože jsme to řešili slušně tak
za 500.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.