Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Altetnátor nefunguje po koupi

Od: alternator odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

koupil jsem na felicii nový alternátor, bohužel mechanik mi volal, že se ho nepodařilo oživit, že byl dodán s nenabitým permanentním magnetem, co to znamená? Slyším něco takového poprvé, myslel jsem, že se jen namontuje a jede, děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Obvykle to tak funguje,memech se odbýt.Nový alternátor musí fungovat.Pokud nefunguje,žádej výměnu.Permanentní magnet je magnetem od výroby,nevím,že by se musel oživovat!

JABRAKA

praivo*

Ale alternátor vůbec není buzen permanentním magnetem, ale statorovým vinutím, ne?

martinhajek*
hodnocení

1x
Ha ha, kolega má asi halucinace z horka :-D Měls mu poradit, aby mu dal umělé dýchání, to by byl oživený hned ;)

technoman*
hodnocení

0x

To je blbost, altík funguje hned, je buzen přes kontrolku nabíjení.

technoman*
hodnocení

0x

Z počátku při stojícím motoru je buzen přes kontrolku, po nabuzení v otáčkách už z pomocného usměrńovače

hodnocení

0x

Nemělo bu to být potřeba, spíš tam bude jiná vada, ale dá se např. přes žárovku 25W..55W z 12V pustit chvíli proud do buzení alternátoru, aby se zmagnetizoval. Stačí jednu vteřinu.

doplněno 30.07.13 14:40:

jak píše technoman, alternátor je z počátku buzený přes kontrolku nabíjení plus u feldy by měl být ještě paralelně k ní rezistor cca 82 ohm. Tento budící proud by měl být mechanik schopný snadno zkontrolovat.

martinhajek*
Žárovka k obnovení remanentního magnetismu netřeba, dělá se to přímo, plným proudem (B+ spojit s D+).
gumidek*

Ten rezistor měl i Favorit, ale modely 93 -94 se vstřikováním.

doplněno 30.07.13 20:03:

Zde je:

poradte.cz/...

buss
hodnocení

0x

Je-li vadný, už mohl být vyreklamován.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]