Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám v plánu rozjet dovoz motocyklů z německa do čr.Jak je to s daní z prodeje? Pro představu... př.Motocykl v Německu koupím za 17 000 + 5t doprava(vč.přihlášení apod.) ... = 22t...prodám za cca 30t ... budu platit nějakou daň? Na druhou stranu totiž,když jsem včera prodával motorku(svojí kterou jsem měl 2roky) tak jsem nic neplatil(jen doufám že nepřijde Berňák) :D :D
Budeš platit daň z příjmu - v tvém ´modelovém´ případě z 8.000,- .
"Svou" motorku jsi vlastníl déle, než rok, takže příjem z jejího prodeje je od daně osvobozen.
doplněno 29.07.13 20:29:Pokud prodejní cena přesáhne 6.000,- Kč, jsi povinen podat daňové přiznání (resp. přiznat tento příjem v daňovém přiznání za daný rok) - a to i v případě, že na prodeji nevyděláš...
Co si napíšeš do smlouvy je věc tvá a prodávajícího (a kupujícího) - jestli ti oni ´machinace´ s výší sumy odsouhlasí...
Výše daně je závislá na tvých dalších příjmech, minimum je 15 %.
5t je doprava + přihlášení - to se do toho taky počítá? ... Co když do česko-německé smlouvy napíšeme že jsem jí koupil za 27(přitom se domluvíme na 17)... a prodám za 31? kdo to pozná?
Chtěla bych vidět toho troubu v Německu, který ti na doklad připíše + 10 tis. On bude také platit daň z příjmu,
doplněno 29.07.13 20:27:A živnostenský list máš?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.