Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám v garáži svou starou Babettu 207,zkoušel jsem jí projet a funguje všechno,jezdí 40km/h.
Je nějaká možnost,jak zvýšit její jízdu dejme tomu například na 50km/h?
Nejspíš udělám generálku,vyčistím karbec,nádrž,výfuk a co bych měl vyčistit ještě?
A četl jsem,že se dá zvýšit rychlost o 5km/h zkrácením výfuku,ale nevím kde to mám zkrátit,poradí mi někdo,kde to přesně zkrátit?
Díky moc za rady!
já zkrátil koleno výfuku asi o 8 cm, starý karbec jsem nahradil karburátorem dellorto, přetěsnil motor a seřídil zapalování, chytá i jede i těch 40 km, ale hlavně MÁ VÝKON i v těch nižších otáčkách...když jedu na ryby do těžkého kopce, vyajedu i splným batohem a nemusím si pomáhat pedály...když bydlíš na rovině a nevadí ti těžší převod, dej tam hnací ozubené kolečko o jeden zub větší...
Jinak motor 207 je jednoduchý a nezničitelný, pokud tam nedáš polský válec
Osobně bych ještě vyměnil válec 207 za válec a hlavu z 210, hlava je jiná a motor má větší kompresi, pak by to zvládlo i to hnací kolečko o 2 zuby větší...210 nemá dekompresnor, tedy kanálek v hlavě a válci který propouští spaůliny do výfuku, tedy i lépe těsní...je nutné upravit vypínání motoru tak že se vypne přerušením proudu do zapalování...
210 může mít časem problémy s opožděným řazením na dvojku, atd...al když ten motor uděláš dobře bude sloužit věčně...
Jinak válce babet jsou zaměnitelné, liší se však počtem propouštěcích kanálů a mít jer tam 2, 4 nebo 6 je rozdíl...
Závěrem - pokus chceš babču 207, vyčisti výfuk, zkrať koleno, vyměň karbec, především řádně utěsni hlavu a kanálek dekompresoru - patří tam malý gumový kroužek která ztdne a pak ti kolem fouiká, což s e výrazně projeví na výkonu...a nakonec vyměň hnací kolečko 12 zubé za 13 zubů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.