Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontaktovat policii?

Od: abu odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer, může mi nějak pomoci policie, pokud mi bývalý přítel nechce vydat moje auto? Bylo mi řečeno, že pokud mi nebylo ukradeno tak to musím řešit soudně.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Pokud ex s autem jezdí, tak by nebyl problém trošku vysledovat jeho cesty a při první příležitosti s druhými klíčky autem odjet. Pak kdyby se vám ztratilo, bylo odcizeno kýmkoliv i ex, tak by vám policie pomohla.

doplněno 28.07.13 22:23:

Když nemáte náhradní klíče, nechte auto odtáhnout odtahovkou (pokud máte alespoň nějaký doklad, že jste vlastníkem vozu) a domluvit se s nimi na výměnu zámků u vozu. Jinak se fakt budete muset soudit o majetek s ex.

Dobrá odpověď, ale problém je v tom, že my nevíme, na čí straně je právo. Paní si sice myslí, že auto patří jí, ale to si dotyčný ex třeba myslí taky..

doplněno 29.07.13 08:35:

Jo tak, to je expřítel, já jsem si bůhvíproč myslel, že je to exmanžel a řešíte porozvodové poměry.

olaf71*
hodnocení

1x

a proč to řešit přes policii? pokud to auto je moje, přijdu, beru si ho,odjíždím

majsterjoe*
hodnocení

0x

Bylo vam receno kym?

Ja vam nevim, ale jestli vase auto pouziva nekdo jiny bez vaseho svoleni, tak to policie resit preci bude.

abu
hodnocení

Telefonicky policií mi bylo řečeno, že pokud nebylo ukradeno nebo poškozeno, tak mi nepomůžou. Já mám ale pocit, že pokud bych vyrukovala s nějakým zákonem, tak by mi snad pomohli. Také si myslím, že pokud je vozidlo provozováno bez mého souhlasu, tak by s tím něco dělat měli. náhradní klíče bohužel nemám.

repkin*

Evidentne se pletete jako vždy. Když to auto používá a má od něho klíčky a neukradl jí ho, jak sama řekla, tak ho měl asi půjčené ne? Takže si přečtěte občanský zákoník a pochopíte, že to není věc pro policii.

majsterjoe*

Myliti se je lidske. A kdyz pisu ze nevim, tak si tim nejsem na 100% jist a nebudu se k vuli tomu hadat. Ptal sem se tazatelky.

hodnocení

0x

nahlásím krádeš vozu policie musí konat pokud ne oznámení na GIBS

repkin*

Ježiš, další chytrák. A pak půjdu sedět, jelikož jsem někoho nepravdivě obvinil z krádeže. Přečtěte si co píše tazatelka, vozidlo ukradené nebylo!

doplněno 29.07.13 07:52:

buss: jdete na to sice dobře ale pořád to bude občan, na zpronevěru se vztahují určitá pravidla a obávám se že okresní státní zastupitelství by do toho nešlo. Ve finále jen ztráta času. Celkem dobrý nápad mi přijde i ta odtahovka.

doplněno 29.07.13 11:14:

Policajt Vám to neřekl, protože nemáte nikde papír, kde máte stanovené do kdy to auto může užívat, tudíž se nejedná o trestný čin a spis bude odložen. Jedná se o nedodržení dohody, což je opět ... bočanskoprávní spor. Znovu říkám, přečtěte si občanský zákoník.

abu
hodnocení

Přečetla jsem si definici krádeže, ale to se na mě nevstahuje.

sanyo*

Nevztahuje, to máte pravdu, ale nejedná se o krádež, ale o - tr. čin neoprávněmné užívání cizí věci - § 207 tr. zák., které se právě týká i motorového vozidla.

doplněno 28.07.13 22:48:

Těžko dále radit, ale pokud si přítel vzal vaše motorové vozidlo bez Vašeho souhlasu a toto navíc nevrací i přes vaše urgence - dále bych vůbec nečekal a oznámení podal. Nemusíte na policii, můžete navštívit okresní státní zastupitelství dle vašeho bydliště, zejména tehdy, když jste již první pokus zřejmě učinila. Možná, že auto už je i někde bůhvíkde. Zásadně si sebou vezměte dokumenty k vozidlu, tedy alespoň technický průkaz ( velký techničák), pojistky a pod. Budou se Vás ptát mimojiné i na hodnotu vozidla, tak si to již předem "ošefujte"!.

abu
hodnocení

sanyo@-teď si to zrovna také čtu- to přesně sedí- nechápu, proč mi ten policajt nic takového neřekl. Nechce se jim asi nic sepisovat...chápu.

buss
hodnocení

0x

Vy jste ho půjčila, on nechce vrátit, víceméně občanskoprávní věc, ale co tak zkusit zpronevěru?

abu
hodnocení

Taky by to šlo, jak se tak dívám.

wogoos*
hodnocení

0x

Stačí mu zavolat ať ho vrátí a další jeho užívání už je neoprávněné. Jak to dopadlo? Už ho máte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]