Nejste přihlášen/a.
Ahoj,jak se pozná,že je řemen na alternátoru už zničený a je čas ho vyměnit?děkuju...
Je popraskaný-má trhliny- nebo z něho visí třásně nití.Je také už užší a hluboko zapadá do řemenice. Vyplatí se ho včas vyměnit, raději dříve. Jeho cena je malá oproti potížím, dojde.li k jeho přetržení na cestě.
Zcela souhlasím... Ještě lepší je, když "na cestě" praskne řemen poháněnící vedle altíku i vodní pumpu - a jde i typ, který není na ´benzince´ běžně ke koupení...
Nový řemen koupíš za pár desítek korun a vyměníš za ´pár minut´ - rozhodně se nevyplatí čekat na jeho prasknutí.
Jo a u některých motorech některých modelů se může stát,že zbytky vlítnou pod rozvodový a pak je teprve problém.Takže včas vyměnit.
PS na ibize 1,7d jsem jenom jel vrátit vozejk (řemen asi rok a půl starý,bez očividného poškození a po půl kiláku jízdy jsem zjistil že rapidně stoupá teplota atk jsem zastavil a ne za 5 minut 12 ale ve 12:00.ZByli z něj jen dva provázky,takže jsem musel opět měnit,naštěstí byl náhradní (vozím VŽDY!).Řemen honil nejen altik ,ale i vodní pumpu.
jj,děkuji a ještě dotaz,co to je,když mám jak je baterka a kontakty,takové modré,jak kdyby z té baterky něco teklo a měnio se to na pevnou hmotu,ale jde sloupnout...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.