Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dalnični znamka

Od: smula odpovědí: 7 změna:

Dobrý den mám takovou otázku, najela jsem na dalnici a na konci dálnice tam stali policajti meli nějaké měřidlo nebo fotak nevim tak se chci zeptat i kdyz me nezastavily zda mi může přijit nějaka pokuta domu děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pilivoj*
hodnocení

0x

Koukají jestli máte dálniční známku, protože pokud z dálnice sjíždíte tak by jste ji měla mít.

Pomocí optiky vidí dřív, aby stačíli zvednout plácačku.Kdyby neměli optiku, tak až by viděli - neviděli máte - nemáte známku,

tak by nestačili zareagovat. A aby každého přibrzďovali, tak by byla zácpa na světě .

Protože ji máte tak Vás nezastavili.Spěte klidně a ničeho se nebojte. Hezké sny..:), :)

smula
hodnocení

Já ji tam neměla ale vůbec žádnou nalepenou prazné čelni sklo :(

hodnocení

0x

Loňská známka platí do konce ledna, takže pokud ještě nemáte novou, zatím se nemusíte znepokojovat.

doplněno 11.01.14 08:19:

Taky mohli kontrolovat třeba pásy, nebo jestli netefonujete.

smula
hodnocení

Já ji tam neměla ale vůbec žádnou, prázdné čelní sklo :(

buss
hodnocení

0x

To že byla jízda bez DZ je třeba napsat, jela jsem po dálnici bez DZ. Co udělají nikdo neví, jen oni sami, pokuta nemá nožičky.

nu*
hodnocení

0x

je to špatně položená otázka vyptávat se na budoucnost a na to, co by bylo kdyby

obecně platí objektivní odpovědnost registrovaného provozovatele za přestupky zjištěné autoamatizovanými prostředky

Když tam policie měla jen nějaké měřidlo, například 50-metrové svinovací pásmo které nezdokumentuje vozidlo ani přestupek, nestane se nic, zítra, za týden ani v rocec 2017...

Pokud policie zdokumentovala přestupek s využitím automatického prostředku, který musí být skutečně autoamatický, tedy nic co by bylo ovládáno kličkou poháněnou policejní rukou, a bude mít chut tento přestupek řešit, a nezjistila konkrétního řidiče, je podle zákonan odpovědná registrovaný provozovatel.

Nakonec jde také o to, zda skutečně šlo o přestupek podle zákona na který se vztahuje tato zákoná úprava

jyri*
hodnocení

0x

ahoj hele kamarádovi přisla pokuta domu jednou ale já jel též jednou bez dálniční známky protoze sem jí na usek 30km nechtěl kupovat a policisté též stopovali s nějakým fotákem jenze mi kamarád doporučil at skusím dát obal od nějaké sušenky za okno měl jsem v rohu polozen obal od sušenky konrétně Mila a policisté mě nezastavily a pokuta neprisla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]