Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sundám šetrně nápis na pátých dveří?

Od: iskiii* odpovědí: 11 změna:

prosím vás jak šetrně odstraním nápis na pátých dveří v mým případě nápis citroen xsara,prý je pouze nalepený

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

odřízl jsem koberc.nožem a zbytek lepidla umyl acetonem

doplněno 26.07.13 08:34:

s tím acetonem opatrně, jen navlhčit hadřík a jemně odstranit

doplněno 28.07.13 11:21:

po 13 letech provozu není vidět, že by tam ten nápis byl ;)

iskiii*
hodnocení

můžu taky použít benzínový čistič P 6411?

petr123*
hodnocení

0x

Jestli je to nalepené na plechu tak bych vzal fén, zahříval ho a zkusil ho "ukroutit". Jestli na skle tak normálně seškrábnul nožem.

iskiii*
hodnocení

nápis není nalepený na skle ale na no plech to taky není je to spíš nákej laminát nebo jak se tomu nadává když do těch dveří něco našroubuju drolí se něco bílího

gocars*
hodnocení

0x

Ještě doporučuji nahřát fénem, trochu to pomůže a jde to líp dolů ;) jinak pokud si člověk není jistý čističem a jeho reakcí s lakem, zkuste to někde, kde není vidět, třeba zkusit párkrát přejet na kapotě zespodu... ;)

hop®
hodnocení

0x

Nalepený nápis nahřát (fénem nebo opatrně horkovzduškou) a seškrábnout nějakou "špachtličkou", kterou nepoškrábete lak, funguje třeba kreditka. Lepidlo dočistit acetonem a pak rozleštit. Ale počítejte s tím, že pokud tam nápis byl delší dobu, bude po mít odstranění nápisu bude lak pod ním trošku jiný odstín barvy, nebyl totiž vystaven UV záření a povětrnostním vlivům...

fribble*

Acetonu bych se na laku bál, na všechna tahle lepidla se mi osvěčil WD spray - nastříkat na hadr a umýt lepidlo. Nemusím mít o lak strach, dá se tak odstranit i samolepka s igelit. pytlíku bez poškození.

hodnocení

0x

Citroen lepí "samolepkou" nejlepší ostrý nůž ,odřezat a poté očistit (toulen,aceton,TB atd-bacha na barvu!),alespoň na Xantiích!

doplněno 26.07.13 20:17:

Fén nepomůže.

doplněno 27.07.13 12:05:

Že alespon na Xantích je to na samolepu 100% na dalších nwn,na BéXu jsem měl na předku 4 dírky po znaku a zadek označen nebyl ,ale třeba Pug 405 měl taky samolepu,a bacha na barvu nezáleží na typu či značce ale pkd je přilepeno!Jakou máš xénii?Já X1 1,8i16V berlinu tm.modrá metla.

iskiii*
hodnocení

jak to myslíš bacha na barvu alespon na xantii mám xantii

joudic*
hodnocení

0x

podle toho z ceho to je, fen + odlepit + chemie na odstraneni zbyleho lepu

lojzo*
hodnocení

0x

dokladne zazranu samolepku ziadnym chcemickym prostriedkom neostranis bez lahkeho poskodenia laku...pokial to chces mat bez ujmy strhni samolepku, lepidlo dobre postrekaj niecim mastnym napr wd alebo olejom nech sa trosku siakne pod a potom umelohmotnou skrabkou to stiahnes dole ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]