Nejste přihlášen/a.
Zdravém. Chci se poradit s výběrem svého prvného auta.
Rozhoduji se mezi Fiatem Seicento, Opel Corsa, VW Polo. Jde mě o něco slabšího bude to moje první auto a silných se ještě bojím. Poradíte?
0x
Je to sice divné, ale slabé auta v rukou normálních řidičů jsou daleko nebezpečnější než auta silnější
Nicméně k nějaké radě je dáno málo informací... Jediné co jde trochu odhadnout, je preferovaná velikost, ale už nejde odhadnout rozpočet, typ motoru (nafta/benzín), atd... ![]()
.
NutT
"Je to sice divné, ale slabé auta v rukou normálních řidičů jsou daleko nebezpečnější než auta silnější"
A to uz preco?Si myslis ze ked idem na Yariske tak neviem predbehnut?
Tak rozhodně je bezpečnější předjíždět s autem, co má třeba 95kW než s autem, co je 15 let staré, sice v techničáku má 45kW ale reálně už má sotva nějakých 30kW
to pak člověk aby předjížděl bezpečně jen na letišti ![]()
Jack: Nemusí to být něco nad dva litry, stačí nějaká 1,6 atmosféra, ale cenový rozpočet hraje docela proti nějakému velkému vybírání ![]()
No tak to trošku upřesním. Jde mě o malé auto. Ale hlavně spolehlivé což se o italech říct nedá ale mají spoustu dílů. Moji dva kamarádi se zabili vždy v autech nad 2 litry. Chcu prostě něco slabého, něco co mě nebude nutit to přišlápnout. Navíc jsem i trošku omezený rozpočtem- 800€ což se o silném dieslu říci nedá. Jestli diesel nebo benzín je mě jedno. Chcu spolehlivé auto které nebude mít spoustu poruch jako třeba alfa romeo
.
NutT
0x
Seicento mám, s motorem 1.1 FIRE ve verzi Sporting je to dobré auto do města s nízkou spotřebou. Bezpečnost neřeším, 2 airbagy to má a rychle nejezdím. Stejně je to o náhodě, zabít se dá i v autě s 5*. Seicento má výhodu, že je z něj perfektně vidět na všechny strany. Při parkování dokonalé, všude se vejde i díky velkému rejdu kol - to je při parkování zásadní. Uvnitř celkem velké. Nerezaví - má pozink. Corsa je taky dobrá, Polo taky. Vybíral bych jen podle opotřebení a raději nějaký slabší benzín - když bude auto totální troska, nebrat. Možná i zajet jen na orientační STK a emise bez zápisu - jsou experti, kteří STK a emise koupí a takové auto může být nebezpečné provozovat.
Určitě z německa. Dají se tam sehnat kousky docela zachovalé i za menší rozpočet kreý jsem napsal. Peněz mám samozřejmě víc ale ten mám na rozvody, oleje, filtry...
Kolik by stál přepis z německa u těchto aut?
Prohlídka na STK včetně měření emisí vyjde zhruba na 2 000 až 2 500 korun, podle typu motoru.
Při dovozu ojetého auta ze zemí Unie neplatí jeho nový majitel clo ani DPH, registrace dovezeného auta se přesto prodraží.
Kromě osmisetkorunového správního poplatku, který úřad žádá za přihlášení do registru vozidel, si naúčtuje dalších 1 500 jako "poplatek za dovoz vozidla".
Pokud technický průkaz auta neobsahuje údaje o plnění žádné z emisních norem, zaplatí jeho nový majitel dalších 10 000 korun. Polovinu z této sumy platí v případě, že vůz plní normu Euro 1 (obvykle auta z konce 80. let minulého století), za Euro 2 (přibližně začátek 90. let) je ekologický poplatek 3 000 korun. Pokud auto plní emisní normu Euro 3 a vyšší, ekodaň se neplatí."
Ale nákup auta v německu už není takový jako bývalý, proto vybírejte pečlivě a nespechejte.
.
NutT
doplněno 26.07.13 09:21: jinak s Vámi souhlasím
doplněno 26.07.13 09:28: samozřejmě nemusí, jen před přihlášením musí na evidenční kontrolu, nemýlím-li se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.