Nejste přihlášen/a.
Jakým způsobem lze auto vyřadit z registru a ponechat si ho jako budoucího veterána?
Jednoduše-zajít na příslušný úřad - evidence vozidel. S sebou velký a malý techničák, značky, občanku a na místě vyplnit formulář-žádost o trvalé vyřazení vozidla z evidence a připsat na něj, nebo na samostatný papír čestné prohlášení o zániku účelu vozidla - že bude později z něj veterán. Můžete jej ještě předtím vyfotit někde mimo komunikaci - v garáži, nebo někde na zahradě. Připíšete, že jej nebudete provozovat na veřejné komunikaci a to je vše. Nic se za to neplatí.
u auta veterána se cení původní SPZ-ky, původní doklady a historie, zapsaná do regitru...řešil bych to s nejbližsím veterán-klubem, komisím testujícím historické vozidlo bude pravděpodobně vadit, že ja auto trvale vyřazeno, ztrácí tím podle zákona technickou způsobilost...takže dočasně vyřadit, řešit to s veterán klubem a případně převést vozidlo do registru historických vozidel který je pro SČ v Kolíně...
No ono je výhodnější mít veteránskou značku, než normální.
Sice je to více ceněno, ale má to jedno veliké ALE.
Vlastním Mazdu RX-7, 1.generaci r.v.1981.
4 roky ji dávám dohromady, stálo mne to asi 1200 hodin práce a cca 100tis na dílech a práci, kterou neumím(karosařina a vaření).
Loni mne paní nabourala její vinou a pojišťovna mi vyplatila 25tis korun, více mi prý dát nemuzou vzhledem k veku automobilu. Nezajímá ji moje doklady o nákupu dílu z USA a z Japonka, nezajímá je, že automobil běžně nepoužívám (mám jiný na běžné ježdení + ješte jednu tutéž Mazdu, vše pojišteno u nich). Mám na tom úplnou generálku podvozku, motoru, brzd, kol,...jech chybí lak, ale ted to je totálka.
Ale kdybych to měl jako veterána, tak nejedou podle tabulek, ale podle toho, kilik ta oprava opravdu stojí a spolu s dealertem z mazdy jsem to spočítal na 218tis.
Takže ted vyndám motor a auto nechám sešrotovat, protože namám prachy a chuť začít znovu.
Také radím, dát značky do depozitu a v momente, kdy budete chtít udelat z auta veterána, to řešit v jeden moment.
Kamil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.