Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Nařizuje v současné době nějaký zákon barvu výstražné vesty v povinné výbavě auta?
Svět motorů psal.Ale pkd napsal A měl by napsat také B.
V tomto případě chtít oranžovou mohou ,ale nemají na toto právo,nebot také podepsali úmluvy.kde je stanoveno,že povinná výbyva vozilda MUSÍ ODPOVÍDAT ZEMI REGISTRACE vozidla.Z toho plyne-v ČR není stanovena barva-můžu mít žlutou či oranžovou a ONI (rakouští policisti) to musí respektovat!
Jen tak pro formu- preventivně mám v autí dvě,jednu jsem dostal ,oranžová, od pojištovny a druhou taky ale na minulé firmě ,žlutá.
Je povinná výbava vozidla - tam platí Víděň a výbava se řídí zemí registrace. Pak je ale výbava řidiče a na to se Vídeň nevztahuje (to je např. alkoholtester ve Francii).
Jestli jsou vesty v Rakousku výbava auta nebo cestujících nevim, vestu vozim tak jsem to nezkoumal. A pozor vesta musí být pro každého v autě, tj. 3 lidi = 3 vesty.
vesta musí být pro každého v autě, tj. 3 lidi = 3 vestyTo je nejaka blbost.
Povinna vybava se vztahuje na AUTO, tedy nikoliv na lidi v aute. Stejne jako plati 1 auto = 1 lekarnicka, tak plati take 1 auto = 1 vesta.
Zakon navic uklada povinnost noseni vesty jen ridici. O cestujicich v aute se nezminuje.
Radil bych koupit oranzovou, protoze je jen otazkou casu, kdy ji budou muset mit i ti, co maji zelenou-(jedna se o odliseni Policie a ostatnich ucastniku sil. provozu). Ale uznavam, pokud se Vam libi zelena, je v soucasnosti mozna, budouci koupi oranzove se jiste financne nepolozite.
Zdravím, ja bych byl za ať si každý koupí jakou chce, osobně si myslím že žlutozelená je víc vidět, ale je třeba dát pozor na ušpinění, pak se to otáčí ve prospěch oranžové- toto mi psal jeden chlapík co dělal u silnic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.