Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dřív? Helma nebo motorka?

Od: snadmasinista odpovědí: 21 změna:

Papíry mám už hooooooooooodně dlouho, chci nebo spíš chtěl bych *hi*si koupit mašinu. Co si mám pořídit dřív, helmu abych pak když by to nastalo*slunce**hi*na mašině mohl - teda snad- dojet*hi* nebo nejdřív mašinu, protože kdyby z toho náhodou úplně sešlo nebo se to ještě protáhlo, tak aby se helma zbytečně neválela ve skříni?*nevi*

Dík

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

noviny*
hodnocení

2x

Rozhodně nejdříve helmu. Záleží jakou si vybereš, ale není to až tak velká investice. A lézt na motorku bez helmy je kravina. Takže bych to neřešil. Chceš motorku, potřebuješ helmu.

machturbo*
hodnocení

1x

No smozřejmě že nejdříve mašinu, pokud tedy nechceš nejdříve v helmě hrát pro pocit MotoGP na kompu :).

snadmasinista
hodnocení

No jo ale když už se mi poštěstí a něco si vyhlídnu - tak zase to ani nebudu moc ani projet a přijet na ní *stop*protože mít co na tu svojí řepu. Si nemůžu pujčit ani od kámošů, maj malý řepy...:D

nutt*
hodnocení

1x
Zdravim,
to dá rozum že mašinu. Helmu můžeš koupit těsně před tím než pro moto pojedeš.
.
Hezký den NutT
Tím říkáš, že si helmu koupi dřív než motorku... Tak proč v první větě říkáš opak?
Kup si oblečení, rukavice, helmu a začni vyhlizet motorku. Ani jedno se nekupuje jak rohlíky. Nestojí to zrovna korunu a ne každý výrobce ti musí sednout.

hodnocení

1x

Tahle otazka mi popravde nikdy nenapadla, pac vzdycky byla nejaka helma po ruce, kdyz bylo potreba.

Pokud ale skutecne neni, koupil bych nejakou levnejsi univerzalni helmicku (ne tedy zrovna nutne polskou za tri stovky), klidne uz i mirne jetou kvalitnejsi, nejaka obycejna inegralka by mohla byt OK a tu bych mel jako helmu pro vsechno = kdyz se tu a tam napr. nekde projedu na necem pujcenem nebo s nekym jako spolujezdec, muzes si ji brat treba na motokary, aby sis nemusel pujcovat erarni, a hlavne pak kdyz budes vybirat a kupovat vlastni motorku. A pak te tahle zustane jako zalozni treba pro pripadneho spolujezdce a ty si koupis poradnou helmu, ktera Te bude ke konkretni motorce vyhovovat.

Jedna helma navic se nikdy neztrati.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Helma se ti nebude zbytečně válet ve skříni. Bude způsobně čekat na svou i tvou velkou chvíli. Přece neočekáváš, že ti řepa ještě poporoste?

snadmasinista
hodnocení

Jo, to už naštěstí neporoste*uf*

tesyk*
hodnocení

0x

Řekl bych, že helmu. Tu využiješ i jako spolujezdec, případně, když si motorku půjčíš.

jh*
hodnocení

0x

Jasně že helmu,

ale až budeš mít prachy na motorku

jinak to bude sběrač prachu.

octan*
hodnocení

0x

Jasně že motorku. Helmu si pak koupíš v barvě motorky a taky určenou na motorku, kterou sis koupil. Na černém choperu bydeš v bledě modré krosové přilbě vypadat jako naprostý idi.t A na projížďku při koupi stroje ti přilbu klidně někdo půjčí. Dokonce se někdy stává, že ti přilbu (pokud ti pasuje) za drobný peníz přenechá prodejce motorky právě pro to, že jsou barevně sladěné.

snadmasinista
hodnocení

Prachy na mašinu bych měl, asi spíš starší, než se na tom pořádně naučím, *uf*hlavně tu souhru řazení a spojky *hi* se to dost vyku**í a kdybych to náhodou někde složil, aby mě to zas tak nes****...

daniell*
hodnocení

0x

Z praxe pokud si kupuješ motorku na prodejně někde novou tak tam prodávají i helmy většinou sladěné s motorkou. Nic méně myslím že není problém helmu koupit těsně před tím než si koupíš motorku. (tedy než si pro ni pojedeš)

Vždyť psal, že chce motorku spíš starší...

Kup si nejdříve helmu. Helmou to ovšem nekončí..chce to ještě rukavice, boty a oblečení.. Vše je o hledání, aby to správně padlo a pokud možno dobrý poměr cena/kvalita. Barvy se dají volit neutrální.

Málo komu se podaří koupit motorku hned z prvního inzerátu, takže by se stejně mohlo stát, že si koupí helmu před tím, než se pojede podívat na svou vyvolenou a pak se ukáže, že jeho vyvolená to ještě z daleka nebude a než se objeví další vhodný inzerát, helma se nějaký ten den může doma válet tak i tak..

Jo a helmu bych si osobně z druhé ruky nikdy nekoupila..

doplněno 26.07.13 07:19: Helma se kupuje podle velikosti hlavy a ne motorky, pokud ja vim :D Jako vtip dobry ;)
A co se barev tyce, to prece zalezi na vkusu kazdeho...je na kazdem jak sladi barvu helmy, motorky, bot a obleceni.. Kdyz si koupite ted zelenou helmu a nakonec padne volba na motorku ve vinove barve, tak to k sobe moc nepujde.. Btw.helmy maji mnohem vice dulezitejsich parametru nez je barva, ktere by te mely zajimat na prvnim miste..

Já osobně nikdy helmu na hlavu nedal.A dnes pkd bych si pořídil moto,tak bych si pořídil přilbu na moto dle velikosti ,síly moto!

snadmasinista
hodnocení

To je snad jasný, ne?*bzum*

snadmasinista
hodnocení

Se jen ptám, neasi*bzum*

hop®
hodnocení

0x

No, já dříve jezdil občas na Jawě 350 načerno bez helmy, a svojí první helmu jsem si koupil v 17ti do autoškoly, abych nemusel mít na hlavě ten jejich zavšivenej blembák... :)

P.S. ... v mých 15ti na fíka tenkrát ještě nebyla přilba povinná...

jyri*
hodnocení

0x

já to řešil takto koupil jsem si mašinu poté jsem koupil starší helmu z bazaru a jakmile byly potom peníze koupil jsem i helmu a jsem spokojen

snadmasinista
hodnocení

A má mít helma stejnou, nebo podobnou barvu jako mašina?

snadmasinista
hodnocení

Vidím že ty moje odpovědi se tady nějak podivně ukládaj, ty příspěvky platily pro čoklika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]