Nejste přihlášen/a.
Počítej, že nemá:
posilovač řízení nebo servo, ABS,EDS,klimatizaci.
Pokud neseženeš akční modely Black line nebo Solitaire, tak nemá:
střešní okno,centrál,elektrická okna,vyhřívaná zrcátka,kožený paket (ruční brzda,řadička,volant),tónovaná skla,litá kola,ostřikovače světel.
Pokud neseženeš ani GLX, ale LX nebo ze starších LS či L tak se rozluč:
zadní stěrač a ostřikovač,přední mlhovky,spojler,rádio,otáčkoměr,dig. hodiny ve stropním panelu,osvětlení kufru,anatomické sedačky,boční koberce kufru (vypadá to jako kufr Š Citiga),flokované semišové plato v kufru.
Ale když vybereš hezký kus, tak počítej, že ti vydrží, pokud se budeš správně starat, seženeš levné díly (ale pozor na čínské a jiný šmejd dovoz - řešením je spousta origo e-shopů) a v LPG se není o čem bavit. To je pak supr věc
Oproti tomu Octávia za pár desítek tisíc bude vylítaná vrána se sposty vad a i klidně bouraná.
Feldu opravdu neber. Reznou jí dveře, má níž podvozek (do lesa je supr Favorit než Felda) a teď v poslední době se kradou na ND.
Hodně štěstí s výběrem
Feldu opravdu neber. Reznou jí dveře
Zato favorit nerezne vubec nikde. Teda ve srovnani Fa/Fe vytykat Felicii ze hnije je opravdu silna kava..
má níž podvozek (do lesa je supr Favorit než Felda)
Jak casto jezdite osobakem do lesa? Myslite, ze tazatel tim Favoritem bude trhat pařezy?
Nejak jsem nepochopil, co jste timto prispevkem chtel svetu rici, snad krome toho, cemu si v Boleslavi troufali rikat priplatkova vybava...
Srovnavate nesrovnatelne. Favorit uz v dobe sveho vzniku bylo zastarale nemoderni auto s prehistorickou motorizaci. Octavia byla v dobe sveho vzniku vcelku moderni auto TECHNICKY srovnatelne s konkurenci (v dane tride) s v te dobe lehce historickou motorizaci.
Pokud uvazujete auta ve stejne cenove relaci, tak bud je Favorit predrazeny, nebo octavia podezrele levna. Srovnavate-li auta ruznych cenovych kategorii, tak jakekoliv porovnavani postrada celkem smysl.
Favorit bude na povinnem i ND levnejsi, vykonove vyrovnane ani nahodou, nicmene je to auto konstrukcne opravdu jinde...
Ono s těmi motory to tak žhavé nebude...favorit sice má zastaralý rozvod OHV ale jako první motor používal hliníkový blok(dneska standard moderních motorů) a ta octavia v sobě má litinu...octavia 1,6 sice má OHC a hydroštely,ale i tak je ten motor dávno za zenitem,stejně jak ten favo motor...v zastaralosti to bude na stejno
Ve spolehlivosti si troufnu říct vítězí fávo motor-prakticky nemá žádná slabá místa(po tolika letech vývoje toho samého motoru),snese hrubé zacházení,najezdí statisíce kilometrů...pokud vyměníte olej a občas se skouknou ventily(vůle) tak jezdí prakticky věky a auto přežije několikrát...motor 1,6 má slabé místo v mazání vačky a vršku motoru(už jsem viděl i orezlou vačku!)tím pádem se vidí hodně často opotřebování zdvihátek a vačky...má poměrně slabé písty,rozvod OHC s řemenem který se musí pravidelně narozdíl od fáva měnit...
Dynamika je skoro na sejno,favorit se vstřikováním 50kw jede stejně jako těžká octavia s motorem 1,6(vlastní zkušenost)
Pro octavii hraje daleko lepší pohodlí,nesrovnatelná pasivní bezpečnost,lepší výbava
To se nedá vůbec srovnávat, Favorita jsem si kupoval v roce 1993 za 155000 tisíc na Jarově a ještě jsem musel dát 10000 tisíc na pivo, protože tenkrát nebyli skladem. A v té době jsem byl nadšen. V roce 2001 jsem se vzmohl na Oktávku 66 Kwh diesel, už jsem s ní měl i několik zkušebních jízd a to byl proti Favoritu podstatný rozdíl, ale nakonec vyhrál Citroen Picasso (hlavně kvůli kufru) a už mám druhého ( a myslím i posledního, protože když vidím dnešní situaci tak se už na nic dalšího nevzmůžu). Takže rada - to je úplně jiná třída, záleží samozřejmě na opotřebovanosti. Mimochodem, je zajímavé, jak se ta auta časem zmenšují ( Moje zkušenost 1968 Volha, 1973 Chrysler 180, 1982 žiguli, 1993 Favorit, 1995 felícia a připadá mi, že ty auta dělají čím dál tím menší - tedy ve srovnatelných cenách.
jezdil jsem zezacatku felcko, pak dlouho fabii , pak octou , golfem a jak jsem odvezl kamosovi facko 20km tak jsem malem umrel a strach v ocich , maras ten volant , posed , vzduchovy posilovac brzd ... radeji bych jezdil felckou , nebo sockou , nez fackem... felcka je nyni o dost vic rozsirena , ma dost zaplacenou eko dan , je to prevleceny a o dost pohodlnejsi a modernejsi fatan , takze bych o facku ani neuvazoval
Jen si dovolím připomínku-vzduchový(podtlakový)posilovač brzd má většina aut-jsem si na 90% jistý že ta octavia taky...ten rozdíl mezi favoritem a feldou můžu potvrdit-sice se to na pohled zdá stejné,ale rozdíl tam je-felda je daleko jistější,tišší,má tužší karoserii(nevrže tolik)má stabilizátor přední nápravy(většinou)...motor má daleko kultivovanější chod(bavíme se o 1,3)...a felda už může mít i nějakou výbavu(servo,ABS,klima atd...)...když jsem ze svojí feldy 1,3 new face GLXi přesedl do favorita ročník 90 s výbavou L připadal jsem si jak o 20 let zpátky
Porovnavas neporovnatelne.
Na tvojom mieste si vyberiem oktavku a prerobim ju na LPG.
Oktavka je pozink zato favo je hnilac pod farbou... a v nosnikoch ani nehovorim.
Oktavka je auto...povedzme na urovni,,s favom jazdia cigani do lesa po drevo.
Aj pre sebeskromnejsiu holku to bude podradne auto.
Netvrdim ze okta je nejaky kundolap ale auta rychlo starnu a nebude to dlho trvat a bude na urovni ked si ju bude moct dovolit aj kdejaky student.
Ked sa bavime o bezpecnosti tak sme tiez niekde inde...
Jenže mě nejde o bezpečnost ani jízdní komfort. Už sem octavii měl a jak říkám na její provoz nemám. Ty díly+práce jsou pro mě drahé. De mi o to aby byl provoz a údržba co nejlacinější. Ty 3 roky to budu muset vydržet.
Felici opravdu nevezmu ať bude lepší sebevíc.
Zrovna felicia mě teda přijde jako rozuný kompromis mezi oběma auty...spolehlivost lepší než fáčko,modernější,tišší,jistější o něco bezpečnější,s lepší výbavou...new face už zdaleka tolik nerezne...
Pokud vezmeš feldu s motorem 1,3 MPi neprohloupíš,jede to líp jak fáčko a i méně žere-a pořád je to ten nenáročný motor z favorita-ještě vylepšený
Samozřejmě to chce vybírat,pokud koupíš vrak před smrtí za 3 tisíce tak je jasné že to nebude jezdit,nebo špatně jezdit
Z vlastni zkusenosti muzu rict ze pokud nekoupis nejaky srot,favo vydrzi bez nejake specialni udrzby,pouze me osobne stve spotreba(jezdim 8l/100km).S oktavii nemam zkusenosti.Jako student mam taky favo,jak uz bylo sice receno venku mi to zere dest ale bohuzel.jinak i v zime spolehlive,uveze velky naklad a ani na rychlostce se neztrati.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.