Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny diskutéry, s kamarádem jsme se po dlouhé době sešli u nás doma. Resp. před domem. Otevřel jsem mu bránu, zacouval na dvůr, vypnul motor, vystoupil, vzal 2 litrovou láhev obyčejné vody a poléval kola vodou. Ptal jsem se ho, co to dělá? Odpověděl mi, že při těchto vysokých teplotách, které panují venku, se mu přehřívají brzdy a on když zastaví, tak je polévá vodou, aby zchladli a nepřehřívali se disky kol nebo co
Říkám mu, že to nedělá dobře, že by se mu taky mohlo stát, že se ty kotouče zkroutí, ale né, on tomu samozřejmě rozumí lépe.
Přijel s Octavii Combi. Měl 2 litry vody v láhvi. Poléval jen přední kola. Na každé kolo odhadem tak asi pulitr vody. Samozřejmě se voda ihned odpařila a kola měl dál teplá. Poléval spíše disky. Nevypadalo to, že by to chrstnul jako by na celé kolo.
Co je to za nesmysl, polévat horká kola, brzdy a kotouče vodou? To přeci nejde? Vidím to poprvé. Co se tedy stane, když to takhle rozpálené proleje? Ještě se s ním uvidím, tak bych mu mohl na to nějak chytře oponovat
No, já bych to zase tak katastrofálně neviděl. Je to sice zbytečné, ale ono, když vjede do louže, tak se ty brzdy taky postříkaj a kdyby to bylo tak hrozný, jak tady rádci píší, tak při stavu dnešních silnic by nejčastější závadou byly popraskaný kotouče následkem vjetí do louže.
Projeď se v městském provozu v parném dnu a pak si prstíkem šáhni na kotouč. Proč myslíš, že jsou u koutoučú kryty.
Taky nerozumim, proc chladit po dojeti. To jako, ze by se mu pri stani ve tricetistupnovych vedrech rozpalili do cervena?
Jinak samozrejme cele to chlazeni vodou je nesmysl, jak uz bylo napsano.
Je to blbec nebo héérečka?
Já bych mu neoponoval, přinesl bych mu další konec vody a sám pro sebe si říkal "TY máš svoji pravdu a JÁ mám svůj klid..."
Bláznům se prostě nemá odporovat, to je ověřeno...
Můžu říct jedno,to jsem za celý život neviděl...materiál buď skřehne(pro brzdy katastrofální vlastnost)nebo popraská(taky nic dobrého na pevnost)nebo se zvlní a při brzdění to hází...a když už jsme u toho-jak jezdí že se brzdy tolik přehřívají?...vysvětlení je dle mě prostější-kašle na to a ty kola přibrzďují-pak se rozpálí po delší jízdě...brzdy se nám povedlo jako mladým uchám uvařit jen na favoritu,který měl v sobě sériové brzdy a motor 1,8T...to byly vážně po rally rozžhavené do červena,ale na jiném autě,při vcelku normální jízdě a normálním techickém stavu brzd nehrozí přehřátí
Za normalnych okolnosti dokazem dat prst na kotuce aj po 65 km jazdy a podrzat ho tam aj viac ako 3 sek.To iste aj bubny vzadu.
Robievam to pravidelne na viacerych miestach a to len kvoli beznej namatkovej kontrole ci sa nieco nepridiera.
Tak isto pri vymene kolies na zdvihaku roztocim koleso a pocuvam ci nezadiera alebo skusam ako lahko ide pretocit.
Inak kotuce su chladene naporom vzduchu a su tam vetracie priecky orientovane tak aby pri jazde / otacani nasavali do seba vzduch.
Koleso sme polievali iba raz na starej S-120 kde zatuhol pocas cesty na dovolenku valcek v zadnej brzde...ale to uz sme spalili oblozenie a bolo to aj citit do kabiny.
Neptal jsem se ho, jak moc často to dělá. Jestli dělal třeba podruhé nebo po dvacáté a co mu to dělá s brzdami, ale jak tady již někdo napsal a zřejmě něco na tom pravdy trochu bude, že ty brzdy musí něco vydržet, protože přeci když budu mít rozpálené brzdy a podaří se mi vzít kalůž, tak je to skoro stejné jako kdybych je polil vodou z láhve.
Samozřejmě je mi jasné, že když se mi to stane třeba jednou nebo dvakrát s tou kalůží, tak se asi nic nestane a jak se říká "jedeme dál", ale pokud ty brzdy polévá třeba každý den několik týdnů nebo měsíců po sobě, tak to by mohl být už docela problém...
pokud se voda odpařila tak bud jel jak hovado brzda plyn a nebo mu to pernamentně brzdí.. za nomálních okolností je kolo většinou studené maximalně vlažné.. ale pokud si na kole muže smažit vaječinu tak je opravdu něco špatně a pokud to bude takhle trápit vodou tak by to opravdu nemuselo dobře dopadnout...
No ony se mu asi budou špatně vracet pístky na třmenech brzd.Budou zarezlé nebo podobně.Prostě to pořád malinko brzdí.Normálně se tak brzdy nehřejí.Pozná se to tak,že se s autem na rovné asfaltce nebo betonu odbrzdí auto a vyndá kvalt a zkusí se mírně do auta strčit rukou.Prostě auto rozhoupat.Musí to lehce houpat dopředu a dozadu.Když to půjde těžce jakoby auto bylo přibržděné nebo vůbec nepůjde,musí se rozebrat brzdy a pístky brzd vyčistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.