Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou motorkáři ještě rodina

Od: daniell* odpovědí: 16 změna:

Pamatuji si časy kdy mávnutí při jízdě na motorce na kolegy motorkáře znamenal něco jako "jsem připraven ti pomoci,užij si jízdu a hodně šťastných kilometrů" , kdy když jste zastavily u krajnice tak kolem projíždějicí motorkář zastavil a ptal se co se stalo. Příjde my že dnes už to tak není asi i tím že motorkářů plno přibylo ať už skutrařů (hlavně díky možnosti sednout na skůtr protože má papíry na auto.) Dnes vrátí mávnutí asi tak každý třetí. Já mávám vždy a je jedno jestli to je nějakej mladej kluk na babetě , někdo na skůtru , borec na supersportu nebo důchodce na babetě s prutem na ryby a instruktoři motoškoly , kdybych kohokoliv z nich vyděl u krajnice zastavil bych. Je škoda že to vymyzelo. Najde se pořád dost těch skalních motorkářu ale i celkem dost těch kteří to berou jako jízdu autem. Občas zajedu na motosraz a podobně. Jak to berete vy?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na motorce jezdim, protoze me to bavi.

Nikdy me popravde nenapadlo resit, jestli jsem nebo nejsem motorkar.

Zdravim, kdyz mi to situace dovoli. Prijde mi to jako zajimave spestreni a mozna i takova ta soudrznost.

Stejne tak ale zdravim, kdyz jedu v aute a potkam stejne. Mam na ceskych silnicich ne prilis rozsirene a vetsinou se dockam odpovedi a nebo mi i predbehnou. Takze to neni pouze o motorkach, ale obecne o prislusnosti k necemu.

Skutrysty a babetare ale popravde nezdravim. Urcite ale ne z nejake nadrazenosti nebo domyslivosti. Ja to vidim tak, ze takovy moped si clovek neporizuje pro zabavu z jezdeni, ale jako dopravni prostredek z mista A na misto B a takovy popravde (podle mne) ani neni na nejaky mavani zbedavy.

Kdybych jen na babete, asi bych na nikoho taky nemaval.

Jestli bych zastavil, to nevim. Nevybavuju si, ze bych nekdy na nejakeho motorkare u krajnice kdy narazil. Myslim, ze bych zastavil, ale ve skutecnosti by asi zalezelo na situaci.

-

Na srazy zpravidla nejezdim, i kdyz na par uz sem take byl. Jak sem rekl, jezdim na motorce pro zabavu a popravde k tomu zadne setkani nepotrebuji. Obcas je zajimave se s nekym o motorkach pobavit, ale nevyhledavam to. Stejne jako nemam potrebu se druzit s kazdym, kdo umi napriklad cesky. Tak mozna, ze motorkar nejsem.

Pokud ale znamena byt motorkarem zastavit auto, ktere na mne zatroubilo a zmlatit ridice, pak bych ani motorkar byt nechtel.

daniell*
hodnocení

"Pokud ale znamena byt motorkarem zastavit auto, ktere na mne zatroubilo a zmlatit ridice, pak bych ani motorkar byt nechtel." to nikdo , tady jako vždy doplácí ti slušní motorkáři co to přes vesnice nekotí 130 km/h ale jedou podle předpisů na ty neslušný co se chovají jako hovada a sebrali všechen rozum.Na velké srazy také nejezdím pravidelně většinou jen na ty "naše" parta 30-40 lidí co se znají a dají si prasátko , gulášek , kafe , limo , pobaví se co je nového doma, v práci, v rodině , pobaví se hlavně o motorkách a frčí domů.

carsten*

Sám jezdím na skůtru a musím přiznat že mě nějaké pozdravy opravdu neberou

jyri*
hodnocení

2x

já mám sice papíry necelý rok mám jen A1 mám enduro ale at jede okolo mě skůtr babeta nejakej litr mávnu tak i tak kdyt to není o obsahu jsme všichni jedna rodina je to jak když v rodině starší nezdravil mladšího ...celkem me minule překvapilo jedu a najednou mi volá rodič tak sem si zajel ke krajnici zvednu telefon a když ho pokladam zastavil u mě nějakej chlap s GS 1200 a ptá se mě zda se něco nestalo říkam ze ne tak se mě zeptal kam jedu a měli jsme stejnou cestu tak navrhnul že pojedeme spolu celkem mě to překvapilo protože když vidím nejakej vyšší obsah tak po mém mávnutí ruky pozdravý jen každej 3

No papiry nemam a moje přibližovadla uz vubec :)
I kdyz jedu na babě tak zdravim i 1200 obsah a mavne asi kazdej druhej :)

hop®
hodnocení

0x

Dneska je velká móda být motorkářem, už to není o srdíčku a přesvědčení, životním stylu. Ale třeba mezi vodáky to jde také podobně od desíti k pěti, je to smutné...

daniell*
hodnocení

prostě jezdí protože je to moderní , možná je to trochu baví ale není to o tom být motorkář ale o tom že jezdí. Zdá se že ti poslední opravdový motorkáři jsou ti co si občas vyjedou ve skupině na kafe ;).

hop®

No, já jsem dříve na různých motorkách najezdil asi fakt hodně, ale mezi ty "pravé" motorkáře jsem si nikdy nedovolil se počítat, používal jsem to spíš jako praktické přibližovadlo, ale je pravda, že i když jsem třeba v mládí zůstal s "fíkem" viset mezi dvěma vesnicemi, každý okolojedoucí "dospělák" na motorce koukal, jestli nepotřebuji pomoct a na mávnutí byl připraven zastavit. Dnes je to, bohužel, fakt jinak...

A o čem to je, být motorkář? To není někdo, kdo jede na motorce, ale nějaký Übermensch? Životní styl? Já myslel-sednu na motorku a jedu?

daniell*
hodnocení

být motorkář je o tom že jezdím ne protože chci jet nakoupit ale protože chci jezdit , zajímám se o motorky, baví mě, je to moje hobby, mám přátele se stejným zájmem.

Ach tak. Tedy rozdíl mezi motocyklistou a motorkářem. Děkuji za vysvětlení.

hodnocení

0x
Ja mam opacnou zkusenost..kde jsem byla, tam vsichni zdravili az na nejakou vyjimku a i kdyz meli zrovna plne ruce prace s motorkou (napr.zatacka) vzdy alespon kyvli hlavou.. Kdyz neco s moto, tak stavi jak ridici aut, tak motorek a zatim vsichni ochodni.. ;)

danecekdan*
hodnocení

0x

Myslím, že toto nevymizelo. Motorkáři se zdraví stále a že nepozdraví děda jedoucí na babetě "pro tři do petky" nebo někdo, kdo dojíždí na skůtru do práce, protože autem je to dražší a co se týče motorkářství, je to pro něj vše, neházel bych motorku do škarpy:)

Mašinu už nemám (jako dost motorkářů jsem tento koníček po narození děcka přehodnotil, i když to bolí) a cesty tedy trávím v osobáku. Přesto, když jedu před nebo zam motorkářem, schválně to sleduji a stále se zdraví...*frajer*

Jednou jsem dokonce jel v Benešově za policejní Yamahou a policajt protijedoucím motorkářům v poho odpovídal na pozdravy*tuc*

gocars*

Co tak vidím na cestách, je to tak 70% co zdraví... sám na motorce nejezdím, ale vždy mě baví to sledovat, jestli se pozdraví nebo ne :) no a taky jsem stál ve Zlíně za policistou na motorce, vedle něj přijel motorkář na mašině typu "Choper" a čekal jsem co se bude dít. K mému milému překvapení se krásně pozdravili a frčeli dál ;)

hodnocení

0x

Mám dva měsíce nový ,mrnavý skůtřík spillo na kterém jezdím největší rychlostí pětatřicet do práce,k mamince,k sestře.V létě je to taková příjemná relaxace.O zvyku,že se motorkáři zdraví jsem vůbec nevěděla,ale když si to proti mě hvízdal muž celý v koženém na silné mašině a kynul mi rukou,moc se mi to líbilo.Od té doby motorkáře kynutím ruky zdravím a většinou mi odpoví.Ted díky tobě vím,co ten pozdrav mezi motorkáři znamená.

daniell*
20.07.13 22:22
hodnocení

;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]